banner55

Op. Dr. Koray Topçu: Kurumumuz planlı karalama kampanyalarının mağduru olmakta

Merkez Prime Hastanesi Medikal Direktörü Op. Dr. Koray Topçu hastanelerinin son dönemde planlı olarak yapılan karalama kampanyalarının mağduru olduğunu belirtti.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Mayıs 2024 Cumartesi 21:44
Op. Dr. Koray Topçu: Kurumumuz planlı karalama kampanyalarının mağduru olmakta

Merkez Prime Hastanesi Medikal Direktörü Op. Dr. Koray Topçu hastanelerinin son dönemde planlı olarak yapılan karalama kampanyalarının mağduru olduğunu belirtti. Hiçbir 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanı ile problem yaşamayan hastanelerinin sadece bu görüntüyü oluşturan 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanı ile problem yaşamasını kamuoyunun takdirine bıraktıklarını ifade eden Topçu, yasal süreci başlattıklarını söyledi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Merkez Prime Hastanesi Medikal Direktörü Op. Dr. Koray Topçu geçen hafta hastanenin acil servisinde yaşanan olayla ilgili hastanenin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kocaeli ve Gebze bölgesinin köklü sağlık kuruluşlarından biri olan Merkez ve Merkez Prime hastanelerinin, 20 yılı aşkın süredir yaklaşık 600 çalışanı ile halka sağlık hizmeti sunduğunu vurgulayan Koray Topçu, şu açıklamada bulundu:

112 ÇALIŞANININ HIRSI YÜZÜNDEN

Son olarak geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan olaylarda hastanemizin bazı kötü niyetli kişiler tarafından planlanmış davranışlarla karalanmaya çalışıldığı izlenmektedir. Bahse konu olay özelinde bakıldığında bir 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanının özellikle hastanemiz ve çalışanlarına tahakküm edememesinden kaynaklandığını düşündüğümüz hırsla gereksiz yere konuyu büyüterek hastane ortamında gerek çalışanlar ve gerekse hastalar nezdinde hastanemizi küçük düşürmeye yönelik davranışlar sergilediğini ve ısrarla bu yöndeki hareketlerine devam ettiğini görmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

SADECE BU 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ ÇALIŞANI İLE PROBLEM YAŞANIYOR

Kaldı ki bahse konu olayla ilgili hastane disiplin komitemiz tarafından çalışanlarımız hakkında iç soruşturma derhal başlatılmış ve gerekli aksiyonlar alınmıştır. Bakıldığında diğer 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanları ile hiçbir problem yaşamayan hastanemizin sadece bu görüntüyü oluşturan 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanı ile problem yaşıyor olmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Her nedense aynı 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanının özel hayatın gizliliğini ihlal etmek sureti ile hastanemizde çalışan personeller ile ilgili izin almaksızın ses ve görüntü kayıtları almasının, bunları üçüncü kişilerle paylaşmasının hangi amaca hizmet ettiğini anlamakta güçlük çekmekteyiz.

YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI

Hastane yönetimimiz aynı yolda omuz omuza mücadele ettiği gerek kendi çalışanı olan gerekse başka kurumlarda çalışan tüm sağlık personellerini sağlık sektörünün yara almaması adına sahiplenmeye çalışmış, varsa uyumsuzluklarını sineye çekerek kamuoyu ile paylaşmamayı tercih etmiştir. Bahse konu 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanı ile ilgili olarak da gerek kurumumuz gerekse çalışanlarımız tarafından yasal süreç başlatılmış olup, devam etmekte olan yargı sürecine zarar vermemek adına bu konuda sessiz kalınması tercih edilmiştir.

PARASI OLMAYAN DA SAĞLIK HİZMETİ ALIYOR

Hastanemiz 112 Acil Sağlık Hizmetleri yardımı ile gelen hastaları reddetmeyi bir kenara bırakın çeşitli imkansızlıklar içerisinde sağlık hizmetine ulaşamayan birçok kişiye ulaşıp sağlık hizmetini hiçbir karşılık beklemeksizin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında vermektedir. Kaldı ki yine Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü kayıtlarından da teyit edileceği üzere hastanemiz açılışından bugüne kadar 112 Acil Sağlık Hizmetleri aracılığı ile gelen hiçbir hastayı reddetmediği gibi ihtiyaç duyulan sağlık hizmetini eksiksiz bir şekilde yerine getirmiştir. Özellikle pandemi döneminde çoğu zaman evine bile gidemeyen hastane çalışanlarımız canhıraş bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere çaba göstermişlerdir.

TEK TARAFLI BİR ANLATIM VAR

Basına tek taraflı ve gerçek durumu aksettirmekten uzak anlatımlarla yansıtılan ve aynı şekli ile basın tarafından servis edilen haberlerin tek bir kaynaktan yayıldığı, kahramanının aynı kişi olduğu göz önüne alındığında bu yoldaki mücadelemize yasal yollardan devam etmeye kararlı olduğumuzu, yasal yollara başvurmaktan imtina etmeyeceğimizi, yasal sürecin başlatılmış olması nedeniyle konuyu tamamen adli yapının değerlendirmesine bırakmak üzere sessizliğimizi korumaya devam edeceğimizi tekrarla her nasılsa aynı 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanı ile uyumsuzluklar yaşanıp başka 112 Acil Sağlık Hizmetleri çalışanları ile uyumsuzluk yaşanmaması hususunu siz değerli kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37