'Kız çocuklarına gül diyelim'

22 Aralık 2021 Çarşamba 11:14
'Kız çocuklarına gül diyelim'

Her hafta Zorlu PSM’de Meriç Aral ve Efe Tunçer’in yaptığı sıra dışı programın bu haftaki konuğu ünlü oyuncu Hatice Aslan oldu.İSTANBUL (İGFA)- Zorlu PSM Youtube kanalında yayınlanan Schweppes’in sunduğu ‘Teras Noir’ programına bu hafta son olarak ‘Hamlet’ ve de ‘Annemizi Saklarken’ adlı dizilerde izlediğimiz Hatice Aslan konuk oldu. 

Hatice Aslan, “Kelimelerle aran pek iyi değilmiş?” sorusunu soran Efe Tunçer’e “Esasen var olan kelimelerden bahsediyorum, biraz bu konuda çelişkilerim var. Bazı kelimelerde durur düşünürüm, ‘Bu ne yani, ben bu kelimeyi neden tam olarak yaşayamıyorum?’ derim. Bazı kelimelerin sanki tam anlamı o değilmiş gibi bir yabancılaşma yaşıyorum. Mesela ‘kız’ kelimesi…

Kadına şiddetin ön planda olduğu bu günlerde ‘kız’ ve ‘oğlan’ diyerek kızmaktan gelen ‘kız ‘kelimesini vurgulamış oluyoruz. Bu sebeple kız çocuğu dendiğinde ona kızmak anlamında bir şey söylüyoruz. Bu da insanın beyninin arka planında başka şeyler çağrıştırıyor. Bir kitapta ‘kız çocuğu yerine neden gül çocuğu demiyoruz?’ sorusuna denk gelmiştim. Gerçekten de kız çocuklarına gül ve gülmek gibi tanımlamalar çok yakışıyor" dedi. 

 

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37