banner55

Anne sütünün 5 önemli faydası

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Mayıs 2024 Çarşamba 11:45
Anne sütünün 5 önemli faydası

Anne sütü ilk 6 ay bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan tüm besin öğelerini içeren, kolaylıkla sindirilebilen ve enfeksiyonlardan koruyan önemli bir besin.

Anne sütünün oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün ve buzlukta 3 ay boyunca güvenli bir şekilde saklanabildiğini hatırlatan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu, “Sağılmış anne sütünü temiz bir kap veya süt saklama poşetine koymak, sütlerin üstüne de mutlaka tarih ve saat bilgisi yazmak gerekir. Dondurulmuş anne sütü; dolap rafında, süt ısıtıcısında veya yaklaşık 45 derecelik sıcaklıktaki suyun içinde eritilebilir. Saklanılan anne sütünün ocakta veya mikrodalga fırında ısıtılması sütün protein değerinin düşmesine sebep olur” açıklamasında bulundu.

Anne sütü alan bebeklerin ilk 6 ay boyunca su dahil hiçbir ek besine gereksinimleri olmadığını açıklayan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu, “Bebekler ilk 6 ay yalnızca anne sütüyle beslenmeli. Hatta beslenmenin 2 yaşına kadar devam etmesi Dünya Sağlık Örgütü tarafından da tavsiye ediliyor ancak 6. aydan sonra anne sütü tek başına yeterli değil, dolayısıyla ek besinlerle takviye gerekir. Annenin gebelik ve emzirme döneminde yeterli ve dengeli beslenmesi, bebeğin sağlıklı doğmasını ve anne sütü veriminin artmasını sağlar” dedi.

Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu, anne sütünün anne ve bebek sağlığı üzerine en önemli 5 faydasını paylaştı:

İki yaş altı bebeklerin hayatta kalma şanslarını, diğer tüm koruyucu önlemlerden daha fazla artırır.

Büyümeyi destekler, bilişsel gelişime katkı sağlar; enfeksiyon, obezite ve kanser riskini düşürür.

Her zaman ulaşılabilir, ekonomik, taze ve mikroorganizma bulaşından uzaktır.

Sindirimi kolaydır ve bebeği hastalıklardan korur.

Anne ve bebek arasında özel bir sevgi bağı kurulmasını sağlar.

Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi hakkında

Yaşam kalitesini artırmak için dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmak hedefiyle kurulan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi, modern tıbbın gereklerini yeni ve kapsamlı bir sağlık anlayışıyla hastalarına aktarıyor.

Hizmet kalitesine önemli katkı sağlayan Johns Hopkins Medicine (JHM) ile devam eden iş birliği Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi'nin sağlığın merkezi olma vizyonunu da destekliyor.

Kurulduğu günden buyana gerçekleştirdiği çalışmalarla ‘Sağlığın Merkezi’ konumuna ulaşan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi; onkoloji, kalp damar sağlığı, kadın hastalıkları ve tüp bebek, nöroloji, cerrahi bilimler ve iç hastalıkları dahil olmak üzere tüm branşlarda sunduğu hizmetlerde hasta odaklı yaklaşımla hareket ediyor.

Hizmetlerinde hasta hakları ve güvenliğini temel önceliği olarak belirleyen Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi, kaliteli sağlık hizmeti ile dünyanın farklı bölgelerinden gelen hastalara tedavi olanağı sunuyor.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37