Medical Park Gebze Hastanesi'nde 550 gram ile hayata merhaba dedi

Medical Park Gebze Hastanesi'nde 550 gram ile hayata merhaba dedi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Ocak 2017 Pazartesi 11:07
Medical Park Gebze Hastanesi'nde 550 gram ile hayata merhaba dedi


Medical Park Gebze Hastanesi’nde 550 gram doğarak hayata merhaba diyen Alya Deniz Bebek 5 ay 20 gün sonra ailesiyle evine gitti.

Hülya Balkan 23 haftalık gebeydi, doğum yapmasına ve bebeği kucağına almasına epey bir zaman olduğunu düşünüyordu. 20 Haziran’da çok sevdiği eşi aniden kalp krizi geçirdi.  

24 Haziran’da Alya Deniz Bebek annesine destek olmak istemiş olacak ki biraz aceleci davrandı, bir gece yarısı hayata merhaba demeye karar verdi. Anne Hülya Balkan tek başına ambulans ile Zonguldak’tan Medical Park Gebze Hastanesi’ne geldi.  Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Murat Mengüllüoğlu saat 01:20’de doğumu gerçekleştirdi. Alya Deniz epey ufaktı, doğduğunda sadece 550 gramdı.  Ama hayata tutundu, pes etmedi. Prematüre doğmuştu belki ama mücadele etmeyi de ailesini de hiç bırakmadı.

Anne Balkan doğumdan 4 gün önce kalp krizi geçirerek hastaneye yatan Baba Ramazan Balkan’ı ziyaret etmeye devam etti. Minik kızlarının hayata geldiğini eşinden saklamak zorunda kaldı. 28 Haziran günü yani doğumdan 4 gün sonra Baba Balkan kızının doğduğunu öğrendi. Medical Park Gebze Hastanesi Yenidoğan Uzmanı Dr. Mehmet Sarıaydın, Yenidoğan Sorumlu Hemşiresi Esengül Balcı ve yenidoğan hemşireleri Alya Deniz Bebeği sahiplendiler. 5 ay 20 gün boyunca özveriyle ilgilendiler. Ailesiyle ve sağlıkla eve gitmesi için ellerini üzerinden hiç çekmediler.

Zonguldak’ta yaşayan aile 5 ay 20 gün boyunca sürekli hastaneye gidip geldi. Her gelişlerinde kızlarını eve götürmenin hayali kurdular. Anne Hülya Balkan: "Hiçbir zaman kötü düşünmedik, bizimle eve geleceğini biliyorduk hatta neredeyse emindik. Biz bu zaman dilimde kızımızın odasını hazırladık ve bol bol bilgi aldık" dedi. 

Baba Ramazan Balkan: Geçen 17 Kasım Dünya Prematüre Farkındalık gününde kendisinin farklı duygular içerisinde olduğunu iletti. Önümüzdeki yıl prematüre bebek aileleriyle bir araya gelmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Medical Park Gebze Hastanesi Yenidoğan Uzmanı Uzm.Dr. Mehmet Sarıaydın aileye 5 ay 20 gündür bekledikleri müjdeyi sonunda verdi. Balkan çifti 10 Aralık Cumartesi günü kızlarını hastaneden çıkartarak evlerine götürdüler. Hastaneden çıktığında 3500 kilogramdı ve gayet sağlıklıydı.

Alya Deniz Bebek 1 hafta sonra yenidoğan ekibine hem teşekkür etmek, hem de kendi gibi mücadeleci bebek arkadaşlarına merhaba demek ve moral vermek için tekrar hastaneye geldi.

Alya Deniz Bebek 1 hafta içinde 200 gr daha aldı. Bugün 3700 gram. İştahı ve keyfi yerinde. 



Son Güncelleme: 30.01.2017 11:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37