MEDICAL PARK Gebze'de Göğüs Cerrahisi Uzmanı, hasta kabulüne başladı!

MEDICAL PARK Gebze'de Göğüs Cerrahisi Uzmanı, hasta kabulüne başladı!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Mayıs 2018 Salı 15:06
 MEDICAL PARK Gebze'de Göğüs Cerrahisi Uzmanı, hasta kabulüne başladı!


Alanında deneyimli, uzman hekim kadrosu ve tıbbi altyapısıyla Gebze’de 7 yıldır hizmet vermeye devam eden Medical Park Gebze Hastanesi kadrosunu güçlendirmeye tüm hızıyla devam ediyor. Göğüs Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr. Ahmet Bülent Kargı Mayıs ayı itibariyle Medical Park Gebze Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Göğüs Cerrahisi bölümünün nispeten yeni bir dal olduğunu ancak akciğerler, diyafram nefes ve yemek borusu, göğüs kafesi, kaburgalar, mediyasten (iki akciğer arası bölge) gibi hayati organların travma ve ameliyatları ile ilgilendiğini hatırlatan Dr. Kargı, Gebze’nin sanayi şehri olması, çevre şartları ve yol üzeri olması sebebiyle bu tür hastalıkların sık rastlanıldığı bir bölge olduğunu belirtti. Medical Park Gebze’de hasta kabulüne başlayan Doç. Dr. Ahmet Bülent Kargı, tüm göğüs bölgesi travmalarının yanı sıra bilhassa ilgilendiği konunun el ve koltuk altı terlemesi tedavisi olduğunu söyledi.

EL TERLEMESİ KADERİNİZ DEĞİLDİR!

El terlemesi ile aşırı terleme ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgi veren Doç. Dr. Kargı; "Terleme vücudun ortamla arasındaki ısı değişimini sağlayan bir mekanizma olduğunu ancak bazı kişilerde ise, tüm vücutta değil de belirli bir bölgede aşırı terleme (hiperhidrozis) görülür. Genellikle ellerde, koltuk altlarında ve ayak tabanlarında aşırı terleme şeklinde görülmektedir. Yüz bölgesinde ani kızarma da benzer mekanizma ile oluşur. Kişilik özelliklerinin geliştiği ergenlik ve gençlik yıllarında bu durumdan dolayı topluma, ortamlara girmek istemez ve çekingenlik, sosyal fobi oluşmaya başlar" dedi.

Aşırı Terleme tedavisinde alüminyum içeren kremler ve kozmetiklerin teri azaltmadığı, dışarı çıkmasını engellediği, ancak ayak ve koltuk altı aşırı terlemesinde günlük olarak kullanılabileceğini belirtti.  Alüminyumun uzun vadede zararları sebebiyle artık fazla önerilmediğini hatırlattı.
Botoks enjeksiyonu ise, terleyen bölgeye onlarca enjeksiyon uygulanarak yapılır. Etkisi genellikle 2 – 3 ay kadar sürer. Koltuk altına uygulaması yaz mevsimini rahat geçirmeyi sağlayabilir ancak ellerde uygulaması çok ağrılıdır ve kas felci yaptığından kişinin parmakları kullanmada zorluk çekebileceğini belirtti.

EL TERLEMESİNDE GEÇERLİ ÇÖZÜM; ETS (ENDOSKOPİK TORASİK SEMPATEKTOMİ) 


Doç. Dr. Ahmet Bülent Kargı, “Bölgesel terleme tedavisinde geçerli yöntemdir. İşlem uyutularak kapalı ameliyat yöntemi ile kesi olmadan yapılır. İlgili sinir kısmının çeşitli yollardan (çıkarılarak veya sıkıştırılarak) devre dışı bırakılması amaçlanır. Hastalar genelde bir gece hastanede kalır, ortalama 3-5 gün içerisinde normal hayatlarına ve işlerine dönebilirler.

Bölgesel aşırı terlemenin tedavisinde esas olan, bu işlemin bu işte deneyimli bir Göğüs Cerrahisi ekibi tarafından yeterli donanıma sahip güvenilir bir merkezde yapılmasıdır. Amaç kişinin sosyal hayata dönüşünü sağlamak, özgüvenini ve psikolojisini kalıcı olarak geri getirmektir" diyerek açıklamada bulundu.
Medical Park Gebze Göğüs Cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Ahmet Bülent Kargı, 'el terlemesinin kaderiniz olmadığını' belirtiyor. 


Son Güncelleme: 08.05.2018 15:08
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37