Kabul etmek gerekiyor ki siyaset bizim ülkemizin olmazsa olmazlarının başında geliyor. Normal şartlarda çoğumuzun ilgisini bile çekmeyecek politik konular, siyasetin hayatımızın her alanına müdahalesi dolayısı ile hepimizin birinci gündem maddesi olmaya devam ediyor.

Siyaset zor, TBMM’ye seçilebilmek ya da o yola kendisini konumlandırabilmek adına seçim tarihinden aylar önce başlayan ve son derece zor şartlar altında geçen maraton, muhataplarına son derece zor zamanlar yaşatıyor.

Bütün bu zorlukların dışında galiba siyasetin en iyi tarafı her seçim öncesi insanın dost hanesine yazabileceği yeni insanlar olması.

Normal şartlarda birbirleri ile asla benzerliği olmayan, hiçbir hal ve şartta bir araya gelmeyecek olan çok sayıda insan siyasetin o büyülü atmosferinde bir araya geliyor ve güzel dostluklar oluşturabiliyorlar.

Türkiye’de seçime iştirak eden çok sayıda parti var, bu partilerin bir kısmı iktidar olmaya çalışırken çoğunlukta olan diğer bir kısım partilerde en azından oy oranlarını yükselterek diğer partiler ile koalisyon yapmanın yollarını arıyorlar.

İşte var olan bu siyasi partilerin kapısından içeriye giren, girdikten sonra üye olan, sonrada partinin başarısı için çalışmaya başlayan binlerce, on binlerce, milyonlarca insan arasında muhteşem bir gönül köprüsü oluşuyor.

Siyasi partiler arasında kavga, münakaşa, çekişme oldum olası var , bu mücadelenin bundan sonrada devam edeceği muhakkak ancak sözünü ettiğimiz partiler içerisinde görev alan çok sayıda insan arasında oluşan dostluk ve arkadaşlık çoğu zaman bir ömür boyu sürüp gidiyor.

Biz dün de, bugün de siyasetçinin toplumu germemesi gerektiğini, seçim kaybetmenin dünyanın sonu olmadığını, partilerin birbirinin düşmanı değil, rakibinin olduğunu sürekli anlatıp duruyoruz.

Seçim öncesi şartların her zaman zor olsa da, memleketin değişik bölgelerinden gelen insanları bir arada tutan en büyük olgunun yine siyasi partiler olduğunu da asla unutmuyoruz.

Bizim kendi akrabalarımız ile öyle uzun boylu samimiyetimiz yoktur, kendimizi bildik bileli siyasetin içerisinde olmamız dolayısı ile en yakınımızdaki dostlarımız ve arkadaşlarımızın tamamını siyaset sayesinde dünya görüşünü savunduğumuz siyasi oluşumlar dolayısı olduğunu herkes biliyor.

Bu yüzden seçim üzeri gerginliği hiç gerek olmadığını seçimlerin gelip geçici olduğunu geriye kalanının sadece ve sadece dostluk arkadaşlık olduğunu savunup duruyoruz.

Seçimler geçip gitsin dostluğumuz, arkadaşlığımız bozulmasın.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37