Akar:Araçlar da doların altında kalacak

Akar:Araçlar da doların altında kalacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Aralık 2016 Perşembe 12:44
Akar:Araçlar da doların altında kalacak
Uzun zamandır araç sahiplerinin isyan ettiği Trafik Sigortası ve Kasko ücretlerine ilişkin Meclis bütçe görüşmelerinde Bakan Mehmet Şimşek’e sorular yönelten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar; Dolardaki hızlı artışın, sigorta pazarını vurduğunu belirtirken, önümüzdeki dönemde başta trafik ve kaskodan oluşan oto sigortaları olmak üzere tüm sigortalarda fiyatların artacağını söyledi. 

Akar, prim artışının en önemli nedeninin dolara bağlı hasar maliyetindeki artış olacağına dikkat çekerek, özellikle trafik sigortası ve kaskoda yedek parça fiyatlarının dövize endeksli olduğunu, sigorta şirketlerinin hasarlarını artıracağından bu durumun, kısa vadede sigortalılara prim artışı olarak yansıyacağını söyleyerek Şimşek’e şu soruları yöneltti:
  
"Dolar'daki artış ülkemizde neredeyse her sektörü olumsuz etkiliyor. Bilindiği gibi, ülkemizdeki araçların çok büyük bir bölümünün yedek parçaları yurt dışından geliyor. Yakın zamanda yayınlanan ÖTV oranlarının artması dolara endeksli fiyatın artışının trafik sigortası ve kasko ücretlerine de yansıyacağını gösteriyor. 

Geçtiğimiz nisan ayında yapılan düzenlemenin de vatandaşın mağduriyetini gidermediğini görüyoruz. Trafik sigortası ve kasko ücretlerine ilişkin kalıcı bir çözüm konusunda yapacağınız bir çalışma var mı? 2015 ve 2016 yıllarında trafik sigortası ve kasko yaptıran araç sayıları yıl bazında ne olmuştur, ne kadar prim ödenmiştir?
 
Akar’ın sorusuna yanıt veren Şimşek bu konuda yaptıkları çalışma ile primlerin yüzde 8 azaldığını belirtirken, Akar, "Yüzde 300 artışın olduğu sektörde önce bedellerin yüzde 300 arttırılıp bu rakamdan yüzde 8 düşürdük demek ve bunu başarı olarak görmek vatandaşın aklı ile dalga geçmektir" dedi.   
Son Güncelleme: 08.12.2016 12:49
Anahtar Kelimeler:
Kocaeli
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37