Akar:CHP yapar AKP yolar

Akar, Meclis Genel Kurulu'nda konuştu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Temmuz 2016 Cuma 14:22
Akar:CHP yapar AKP yolar
Meclis Genel Kurul kurulunda görüşmelerin devam ettiği Yatırım Ortamının İyileştirilmesine yönelik Kanun Tasarısında söz alan CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar Yuvacık Barajı, İzgaz ve Osmangazi köprülerini karşılaştırarak AKP’yi sert sözlerle eleştirdi.
YUVACIK BARAJI'NI ÖRNEK VERDİ
Yıllarca AKP’nin CHP’yi Yuvacık Barajı üzerinden eleştirdiğini belirten Akar, Yap- İşlet- Devret modelinin Özal tarafından çıkarıldığını ve Türkiye’nin ilk yap- işlet- devret modelinin Yuvacık barajı olduğunu söyledi. 
Yuvacık Barajının 512 milyon dolara mal olduğuna dikkat çeken Akar, "Yuvacık Barajı 512 milyon dolara ihale edilmiş, on beş yıl sonunda 140 milyon metreküp su alımıyla 2 milyar 160 milyon dolara devlete mal olmuştur. Hazine garantilidir, 140 milyon metreküp su alım garantisi vardır, İstanbul'un su ihtiyacı hesaplanarak yapılmıştır. Bugün sarayda oturan zat, bu suyu almayarak hazinenin ödemesini sağlamıştır. O dönemin Belediye Başkanı Sayın Sefa Sirmen de hazineye parayı ödeyememiştir, bu dönemin Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da hazineye parayı ödeyememiştir milletten topladığı su paralarıyla. Ayrıca bu yatırımın maliyeti hiçbir zaman su paralarına yansıtılmamış, vatandaşa yansıtılmamıştır’’ dedi.
KÖPRÜ ÜCRETİ AMERİKA’YA ENDEKSLİ
Osmangazi Köprüsü’nün işletme hakkının 1 Milyar 140 milyon yatırım bedeli ile 22 yıl ve günlük 40 bin araç garantisi ile verildiğini belirten Akar, bayram sonrasında 1 saatte 613 araç geçişinin olduğunu, bunun da günde ortalama 15 bin araç geçişine denk geldiğinin altını çizerek, aradaki farkın devlet tarafından yine vatandaşın sırtından karşılanacağını söyledi.
Köprüden geçiş ücretinin Amerika Tüketici Fiyatına göre endekslendiğini söyleyen Akar, Amerika'da Tüketici Fiyat Endeksi’ndeki artışın köprü ücretini de etkileyeceğini ve 35 dolar olan tutarın katlanarak devam edeceğini belirtti. 
CHP YAPAR AKP YOLAR
Akar konuşmasında Yuvacık Barajı ve Osmangazi Köprüsü maliyetlerine dikkat çekerek şunları söyledi ‘’ Yatırım maliyeti 1 milyar 400 milyon. Yirmi iki yıl sonunda edeceği para 11 milyar 242 milyon dolar. Bakın, yatırım bedelinin 8,2 katı; bizim Yuvacık Barajı yatırım bedelinin ne kadarı arkadaşlar? 4,2 katı. Şimdi, sizin tabirinizle söylüyorum, hani diyorsunuz ya bir kininiz var böyle, sloganınız var, ben de diyorum ki: "CHP yapar, AKP yolar" Yaptığınız yatırımların tümü vatandaşı yolmak üzerine kurgulanmış" dedi.
SİRMEN HEM ÖRNEK OLDU HEM ÖNCÜ OLDU
Akar konuşmasında Sefa Sirmen’in Türkiye'deki tüm yerel yönetimler tarafından örnek alındığını belirterek ‘ Sefa Sirmen bugün hapishanede.Evet, Türkiye'de büyük  projelere imza atmış İZAYDAŞ.  Yirmi bir yıl önce Türkiye'dedoğal gazın geldiği üçüncü kent olan, kente sadece 110 milyon dolarlık yatırımla gelmiş, devleti zarara uğrattığı gerekçesiyle bugün hapse atıldı ama bugün AKP belediyesi o İzgaz'ı 562 milyon dolara sattı ve paranın nerede olduğu belli değil, 562 milyon dolara sattı. Ankara Doğalgaz 1 milyar 162 milyon dolarasatılırken İzmit Doğalgaz daha fazla tüketiciye sahipken, daha çok gaz tüketilirken onun yarı fiyatına satılmıştır” dedi. 



Son Güncelleme: 16.07.2016 00:33
Anahtar Kelimeler:
YangınÜmraniye
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37