Bursa'da AK Parti'den olası afetlere karşı 'MATİM Projesi'

10 Şubat 2022 Perşembe 09:34
Bursa'da AK Parti'den olası afetlere karşı 'MATİM Projesi'

AK Parti Bursa İl Sosyal Politikalar Başkanlığı öncülüğünde hayata geçirilen Mahalle Afet Timleri (MATİM) Projesi ile olası afet durumlarında mahallelerde ilk müdahaleleri gerçekleştirip, gerektiğinde hayatlar kurtarabilmeyi hedefliyor.BURSA (İGFA)  - AK Parti Bursa İl Başkanlığı, afet durumlarında AFAD ve Türk Kızılay gibi sivil toplum örgütlerine destek olabilmek, ilk müdahaleleri gerçekleştirerek mahalle halkına destek verebilmek amacıyla mahalle afet timleri kurulacak. İl Sosyal Politikalar Başkanlığı öncülüğünde ilk olarak 3 merkez ilçede çeşitli mahallelerde kurulacak ve en az 15 kişiden oluşacak olan mahalle afet timlerine Türk Kızılay ve AFAD ekipleri tarafından çeşitli konularda 2 gün süreyle eğitimler verilecek.

MATİM kuruluş toplantısı AK Parti Bursa İl Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Kevser Öztürk’ün nezaretinde AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu, Türk Kızılay Bursa Şube Müdürü Tanju Kılınç, mahalle başkanları ve muhtarların katılımları ile gerçekleştirildi.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Kevser Öztürk, MATİM’lerle olası afet durumlarında ilk müdahaleleri yapabilecek ekipler oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Öztürk, Türkiye’de birçok kez deprem gerçeği ile karşılaşıldığını hatırlatarak, afet anlarında  koordinasyon eksikliği söz konusu olabildiğine dikkati çekti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37