Hürriyet, Safiport’u Bakan’a sordu

Safiport'u meclise taşıdı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Temmuz 2016 Cuma 10:18
Hürriyet, Safiport’u Bakan’a sordu
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Safi Port Limanı’nda yürütmeyi durdurma kararı alınmasına rağmen denizin doldurulmasına devam edildiği iddialarını meclise taşıdı.

Bilindiği üzere; 543 Milyon Dolara özelleştirilerek Safi Holding'e kiralanan Derince Limanı’nda, denizin 5 milyon metreküplük dolgu malzemesi ile doldurulacağı gündeme gelmesi üzerine, kent kamuoyu harekete geçmiş ve alınan yürütmeyi durdurma kararlarıyla denizin doldurulması engellemişti.

Safi Port Limanı’nda yürütmeyi durdurma kararına rağmen limanda kamyon hareketliliğinin sürmesi ve denizin doldurulmaya devam edildiği iddialarını, CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet meclise taşıdı.
MAHKEME KARARLARI HİÇE Mİ SAYILIYOR?


CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Derince Safi Port Limanı’nda denizin doldurulmaya devam ettiği iddialarına cevap vermesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması için meclise önerge sundu. Milletvekili Hürriyet, Safi Port Şiketi tarafından denizin 5 milyon metreküp dolgu malzemesiyle doldurulmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Gerek partimizin gerek çevreci sivil toplum örgütlerinin konuya hassasiyet göstermesi sonucu Kocaeli 1. İdare Mahkemesi ve Danıştay 6. Dairesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Şirket de 1 Haziran’dan itibaren alınan karara uyacağını açıkladı. Ne var ki; Derince Limanı ve çevresinde çok sayıda kamyonun harıl harıl çalıştığı ve dolgu malzemesi taşıdıkları görülmektedir. Eğer denizin doldurulması işlemine devam ediliyorsa, gerek yerel mahkeme gerekse Danıştay’ın kararları hiçe sayılıyor demektir” dedi.
BAKANLIK DENETLEMİYOR MU?
Açıklamasına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Biz de buradan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhasekiye soruyoruz. Çevre İl Müdürlükleri tarafından yapılan bu tür tebliğlerden sonra, işletmelere denetim uygulanmakta mıdır?

Derince Safi Port Limanı için söz konusu iddialar karşısında bir denetleme yapılması düşünülüyor mu?  Denizin 450 bin metrekarelik bir alanını, 5 milyon metreküp dolgu malzemesi ile doldurmayı planlayarak çevreye büyük zarar verecek olan Safi Port için bakanlığınız tarafından bir yaptırım uygulanma düşünülmekte midir?” açıklamasında bulundu.   



Son Güncelleme: 01.07.2016 11:55
Anahtar Kelimeler:
Bilecik
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37