İşte yeni komuta kademesi

En az 91 yeni General atanacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Temmuz 2016 Perşembe 22:25
İşte yeni komuta kademesi
Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar görevine devam ediyor. İşte yeni komuta kademesi.

1. Ordu Komutanı Ümit Dündar, Genelkurmay 2. Başkanı oldu. Genelkurmay 2. Başkanı ise Yaşar Güler ise Jandarma Genel Komutanı oldu.

Yüksek Askeri Şura, saat 11.00'de Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Daha önce Genelkurmay Karargahı'nda yapılan YAŞ toplantısı, ilk kez Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi. Kritik toplantı yaklaşık 5 saat sürdü.

Toplantının ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, toplantının ardından YAŞ kararlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunuldu.

Erdoğan'ın onayının ardından kararları açıklamak üzere Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kameralar karşısına geçti.

İŞTE YENİ KOMUTA KADEMESİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu

Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler

3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep

Genelkurmay 2'nci Başkanı Ümit Dündar

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep

EN AZ 91 YENİ GENERAL ATANACAK

Önceden ağustos ayında yapılan ve 3 güne yayılan toplantı, darbe girişimi nedeniyle öne çekilmiş ve toplantının bir günde tamamlanması kararı alınmıştı.

Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline yönelik terfi, atama ve emeklilik kararları ele alınıyor. Alınan ihraç kararlarının ardından en az 91 yeni general ataması yapılacak. Çok sayıda personelin ihraç edilmesi nedeniyle birçok kritik göreve bir alt rütbeden atama yapılacağı belirtiliyor.

YAŞ ÖNCESİ KHK İLE İHRAÇ

YAŞ kararlarının yargıya açık olması nedeniyle ihraç edilecek personel dün kanun hükmünde kararname ile belirlenmişti. Dün akşam yayınlanan kararname ile FETÖ üyesi olduğu belirlenen 149 general ve amiral, 1099 subay, 436 astsubay Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarıldı. 



Son Güncelleme: 29.07.2016 00:05
Anahtar Kelimeler:
TekirdağUyuşturucuAsayiş
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37