banner55

Kaya: Demirci'nin projeleri plansız, kaçak ve imara aykırı

Kaya: Demirci'nin projeleri plansız, kaçak ve imara aykırı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Aralık 2017 Pazartesi 22:50
 Kaya: Demirci'nin projeleri plansız, kaçak ve imara aykırı


CHP Çayırova  İlçe Başkanı Selahattin Kaya yaptığı yazılı basın açıklamasında; Belediye meclis toplantısında temeli Yaşar Alkan döneminde atılan sonra Belediye Başkanı Timur koç döneminde bitirilerek görev süresinin tamamlanmasına az bir süre kala hizmete açılan "Çayırova Belediyesi hizmet binası kaçaktı, ruhsatını ben aldım" diyen Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’ye yüklendi.  

Kaya açıklamasında "Şevki Demirci kendisinden önce Çayırova'da gelmiş geçmiş tüm belediye başkanlarının hizmetlerini yok sayarak inkar ediyor ve küçümsüyor. Geçmiş dönemde yapılan belediye binasının iskanını kendisinin aldığını söylüyor, ancak kendi döneminde Çayırova Belediyesi'nin yürüttüğü tüm projeleri plansız, projesiz, kaçak ve imara aykırı" dedi.

PROJELERİ GECEKONDU NİTELİĞİNDE VE KAÇAK


Kaya sözlerine şöyle devam etti:


Başkan Demirci’nin övündüğü  Çayırova’da yapılan ve yapımı devam eden sosyal tesis dahil,  Cumhuriyet mahallesinde yapımı devam eden kültür merkezi, semt konaklarının bazı katları kaçak, Atatürk mahallesi aşıklar tepesinde başlanan okul inşaatının alanı ise imara kapalı ve imar düzenlemesi bulunmayan bir bölgedir. 

Kocaeli’nin en büyük kültür merkezi diyerek övündüğü Çayırova’nın girişinde yapımı devam eden kültür merkezi  ve kültür merkezinin yanında yapımı devam eden kent park olarak başlanan ancak adeta rant parka, bir AVM’ye dönüştürülen projelerin arsası dahi Çayırova belediyesine ait olamayıp, bir kısmı 130 ortaklı şahıs hisseleri, bir kısmı maliye hazine arsası, bir kısmı ise DSİ  kamulaştırma alanında olup, inşaatlar kaçak olarak yapılmaktadır.

Sayın Demirci'yi geçmiş dönemde Çayırova’ya bir çivi çakanları eleştirmek yerine kendisini yasalara, imar kanunlarına uymaya davet ediyorum. 


Son Güncelleme: 18.12.2017 22:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37