Kocaeli'nin gönlünde Binali Yıldırım var

Temayül ve müzakereler başladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Mayıs 2016 Pazartesi 23:45
Kocaeli'nin gönlünde Binali Yıldırım var
AK Parti’de 22 Mayıs Pazar günü Ankara Arena’da yapılacak 2.Olağanüstü Büyük Kongresi ile ilgili hazırlıklarda en yoğun haftaya girildi. Dün Kocaeli ekibini konuk eden Genel Merkez, parti yöneticilerine gönüllerinde ki ismi sordu. Kocaeli'de ağırlık Binali Yıldırım'dan yana.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman ile Büyükşehir Meclis Başkan Vekili Adnan Köşker, dün gönüllerinde ki ismi yazılı olarak parti yöneticilerine bildirdi. Bugün Milletvekilleri gönüllerinde ki ismi bildirecek.

TEMAYÜL VE MÜZAKERE BAŞLADI
AK Parti'nin Genel Başkan ve yeni Başbakan'ı da seçeceği büyük kurultayına sayılı günler kala partide büyük bir hareketlilik yaşanmaya başladı. Dün Genel Merkez'de 'Temayül ve Müzakere' adı altında, parti yöneticileri, Belediye Başkanları ve partinin etkili isimleri ile görüşmeler yapıldı. Kocaeli ekibi de dün Ankara'da gönüllerinde ki yeni genel başkan ve Başbakan'ı yazılı olarak bildirdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman ile birlikte Büyükşehir Meclis Başkan Vekili ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli'nin gönlündeki Genel Başkan ve Başbakan'ın ismini genel merkeze bildirdi.

BUGÜN MİLLETVEKİLLERİ
“Başbakan kim olmalı?” sorusuna yanıt bulma amacıyla AK Parti’de yürütülen çalışmalarda bugün milletvekillerinin görüşleri alınacak. AK Parti’nin 7 Kocaeli milletvekili, bugün genel merkezdeki görüşmelere katılacak ve partinin başına Ahmet Davutoğlu’ndan sonra gelmesini istedikleri ismi verecekler. Bu çalışmaların sonrasında, tek adayla yapılacak kongre öncesi AK Parti’de Genel Başkan, dolayısıyla Başbakan adayının en geç cuma gününe kadar açıklanması bekleniyor. 

GEBZE'Yİ YAMAN VE KÖŞKER TEMSİL EDİYOR
AK Parti'nin yeni Genel Başkan ve Başbakan'ı belirleyeceği görüşmelerde Gebze Bölgesi'ni Belediye Başkanı Adnan Köşker ile Milletvekili Cemil Yaman temsil edecek. Her iki ismin ve Kocaeli adına temayüle katılan isimlerin Ulaştırma ve Haberleşme Bakan'ı Binali Yıldırım'ı işaret ettikleri belirtildi. 

Yıldırım, Türkiye genelinde ulaştırma alanında yaptığı başarılı çalışmaların yanı sıra bölgemizde de bir çok önemli projenin hayata geçmesinde etkili olmuştu. Özellikle, hizmete geçmesine sayılı günler kalan Körfez Geçiş Köprüsü, Binali Yıldırım isminin Kocaeli'de bir numara olmasında etkili olduğu belirtiliyor.

KONGREDE YENİ SLOGANLAR
Bu arada, AK Parti’de “Kutlu yürüyüşe devam” temalı kongrede kullanılacak sloganlar da belirlendi. Partinin kurulduğu ilk günden bu yana kullanılan “İlk günkü aşkla”, “Söyle var mısın?”, “Sen, ben yok, Türkiye var” gibi sloganların yanı sıra yeni olarak “2023 hedeflerini gerçekleştirmek için yolculuğumuz sürüyor”, “2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için yolculuk devam ediyor” sloganlarının da kullanılacağı belirtildi. 



Son Güncelleme: 17.05.2016 00:44
Anahtar Kelimeler:
TrafikElektrikParkur
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37