Şirketler Kocaeli’de vergi daireleri İstanbul'da

Şirketler Kocaeli’de vergi daireleri İstanbul'da

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Mayıs 2017 Perşembe 11:09
 Şirketler Kocaeli’de vergi daireleri İstanbul'da



Gelir İradesi Başkanlığı'nın her yıl derlediği vergi tahakkuku ve tahsilat gelirlerinde bugüne kadar ilk üç sırada olan Kocaeli’nin devlet yatırımlarında ise son sıra olması yine Meclis gündemindeydi. 

Konuyu sık sık gündeme getiren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Meclis'te görüşülen vergi yapılandırmasına ilişkin kanun tasarısı görüşmelerinde Maliye Bakanı Naci Ağbal’a rakamları göstererek, Kocaeli’nin devletten hak ettiği yatırımları alamamasının  haksızlık olduğunu belirtti. 

ŞİRKETLER KOCAELİ’DE VERGİ DAİRELERİ İSTANBUL'DA
Akar Bakan Ağbal'a Kocaeli’nin vergi tahakkukun da ikinci, vergi tahsilatında ise birinci sırada olduğunu hatırlatarak, 'Bu konuda bir düzenleme düşünüyor musunuz'derken, Ağbal ise cevabında Kocaeli'ndeki mükelleflerin gerçekten büyük bir özveriyle vergi yükümlülüklerini yerine getirdiğini söyleyerek teşekkür etti. 

Sözlerine kamu yatırımlarına ilişkin açıklama yaparak devam eden Ağbal, Kamu yatırımlarındaki dağılımın ekonominin ihtiyaçlarına göre yapıldığını il bazlı bir yatırım ödeneğin doğru bir yaklaşım olmadığını belirterek bu konuda bir düzenleme de olmayacağını söyledi. 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın dikkat çektiği bir diğer konu ise Kocaeli'nde sayısız sanayi tesisi olmasına rağmen bu sanayi tesislerinin vergi dairelerinin İstanbul'da olmasaydı. Akar konuşmasında bu konuyu da eleştirerek şunları söyledi; ‘Kocaeli'nde sayısız sanayi tesisi olmasına rağmen bu sanayi tesislerinin vergi daireleri İstanbul'da, özel vergi daireleri tahsis edilmiş ve oralarda vergilerini yatırıyorlar. 

Her türlü üretimini, her türlü yarı mamulünü, çevreye verdiği her türlü zararı da göz önüne kattığımızda, Kocaeli'ye getirmiş olduğu trafik yüküne de baktığımızda aslında bu verilen vergilerden pay alması gereken kentin Kocaeli olmasına rağmen İstanbul bu işlerden yararlanıyor, bu vergilerden yararlanıyor. Kocaeli ülkenin lokomotifliğini yaparken maalesef gereken desteği devletten görmüyor" dedi.

Ancak Maliye Bakanı Naci Ağbal bu konuda bir değişikliğe gidilmeyeceğini bugüne kadar vergi ve tahsilat rekortmeni Kocaeli'nin yatırım da ise 80 sıradaki il sıralamasının da süreceğinin sinyalini verdi. 


Son Güncelleme: 18.05.2017 14:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37