SP'li Durtaş: AK Parti’nin gençlerimize söyleyeceği sözü kalmamıştır

SP'li Durtaş: AK Parti’nin gençlerimize söyleyeceği sözü kalmamıştır

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Mart 2017 Pazartesi 19:24
 SP'li Durtaş: AK Parti’nin gençlerimize söyleyeceği sözü kalmamıştır


Saadet Partisi Gençlik Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Latif Gökhan Durtaş, "C ve üzeri sınıf bir ehliyet almak için yaş sınırının 21 olduğu ülkemizde milletvekili olma yaş sınırının 18 olması ne kadar da manidar değil mi?" ifadelerini kullanarak, yeni anayasa değişikliğinde ki milletvekilliği yalının 18’e düşürülmesini eleştirdi.

GENÇLERİMİZ VİTRİN SÜSÜ DEĞİLDİR

Durtaş açıklamasında şunları söyledi:


Şüphesiz Türkiye de yapılan her seçim, özellikle son 15 yılda vitrin üzerinden yürütülmektedir. Bilhassa sosyal medyanın da etkisi ile görsel efekti güçlü bir silah haline gelmiştir. Mevcut hükümetin bu noktadaki başarısı büyüktür. Olmayan yerli arabanın üretilmiş görünmesi, yapılmayan yerli uçağın göklerde olması, her seçimde tek başına iktidar olurlarsa terör sorununun çözülmüş olacağı vs. 

Seçim sathına girdiğimiz şu günlerde yine oy merkezli bir algı operasyonu ise sıkça tartışılan ve samimiyetsiz bir şekilde dile getirilmekten hiç çekinilmeyen bir olay olan milletvekili olma yaşının 25 yaştan 18 yaşa indirilmesi olayıdır. Bizler neden bu olayı samimiyetsize buluyoruz? Bunları dile getirenlerin daha önce milletvekili seçilme yaşı 25 iken mecliste acaba kaç tane 25 yaşında milletvekilleri vardı? Hemen YSK’da aldığımız verilere göre bakıyoruz. 

AKP’nin en genç milletvekili 1988 doğumlu AK  Parti  Tokat  Milletvekili Fatma Gaye Güler yani seçildiğinde 27 yaşında. Sonrası çok daha ileri yaşlarda olan bir silsilede yoğunlaşmış durumda.  Evet, zaten milletvekili yaşı daha da ileride olan 25 yaşı idi. Bunu dile getirenler, hani 25 yaşında milletvekilleriniz! Eğer samimi bir dil ile ifade edilmiş olsaydı bunu çok rahat bir şekilde meclisteki yaşlardan anlamış olurduk.

18 YAŞINDAKİ GENÇ KAMYON KULLANAMAZKEN GEL MİLLETİN ŞOFÖR KOLTUĞUNA GEÇ DİYORLAR
Evvela biz neden bu ifadeleri samimiyetsize buluyoruz? Türkiye eğitim sisteminde 18 yaşına gelmiş bir genç eğitim sistemindeki yeri ya lise son ya da yükseköğretim de 1. sınıftır. Mevcut eğitim sistemi içerisinde çoktan seçmeli soruları çözmek için yetiştirilen gençlerimize diyoruz ki gelin bırakın bu çoktan seçmeli soruları ülke yönetiminde söz sahibi olun. Okula gitmesi gereken yaştaki gençlere okula gitme gel vekil ol diyoruz. Bu mantık dışı olayı birde şu yönden bakalım. 

C ve üzeri sınıf bir ehliyet almak için yaş sınırının 21 olduğu ülkemizde milletvekili olma yaş sınırının 18 olması ne kadar da manidar değil mi? 18 yaşındaki bir gence sen kamyon kullanamazsın ama gel bu milletin şoför koltuğu olan meclise otur denilmektedir. Bunun samimiyetsizliği, bir göz boyama olduğu apaçık ortadadır.

7 milyon genç için hazırlanmış bir vitrin süsünden öte başka bir şey değildir ki Türkiye’deki mevcut eğitim sistemi ile 18 yaşındaki bir genç gerekli ve nitelikli donanıma sahip olamaz. Bu dönemde evlendirmeye kalksan evine ekmek götüremeyeceği için çocuğunun evlenmesine müsaade etmeyen ailelere karşın, 18 yaşındaki bir genci milletin vekili tayin ederek ülkenin geleceğinin şekillenmesinde rol sahibi mi yapmış olacaksınız?

GÜYA GENÇLİĞİN SEMPATİSİNİ KAZANMAK İSTİYORLAR
Tüm bunlara karşın hem son 15 yılda yozlaşan ve darbe vurulan aile yapımız hem de gençlerimizi deneme tahtası haline getiren test sürümü eğitim sistemlerinin içinde yetiş(emey)en gençlerimizin 18 yaşında milletvekili olabileceğini ısrarla dile getirmekten çekinmiyorlar. 

Bunu söylerken de inanarak söylemiyorlar zaten, bunu bir vitrin süsü gibi gösterip gençliğin sempatisini kazanmak istiyorlar ama böyle gençliğin sempatisi kazanılamaz. Gelin Hakk’a gözünüzü yummayın ve itiraf edin. 18 yaşındaki genci milletvekili yapmayacaksınız ama onların oylarını alabilmek adına göz boyası yasalar yapmaya devam edeceksiniz. Daha vahim olan ise yapacaksınız, çünkü meclisin tamamı referandumdan sonra vitrin süsü olacak. 



Son Güncelleme: 13.03.2017 19:29
Anahtar Kelimeler:
TekirdağZiyaretÇerkezköy
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37