Tarhan:Darbe ve cunta devri tamamen kapanmıştır

Darbeler demokrasi kültürümüzü defalarca zedeledi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Temmuz 2016 Pazar 15:02
Tarhan:Darbe ve cunta devri tamamen kapanmıştır


Kocaeli Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan yaptığı yazılı açıklama ile ülkemizde yaşanan darbe girişimi hakkında görüşlerini belirtti.

Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, Cumhuriyet ve demokrasiye her zaman sahip çıkacağız” diyen Tarhan, şunları söyledi:
TSK’nın içine sızmış bir grup tarafından, Türk demokrasisine darbe girişiminde bulunulmuş, kanunsuz yollarla milletin egemenliği ele geçirilmeye kalkışılmıştır. Sivil yurttaşlarımıza ve emniyet personelimize saldırılmıştır. Demokrasinin mabedine, milletin egemenliğine, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bombalı saldırılarda bulunulmuştur.

Bu kalkışma sırasında, maalesef 161 yurttaşımız şehit olmuş, 1440 yurttaşımız da yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza  da acil şifalar diliyorum. Korkunç saldırıyı ve kanunsuz girişimi kınıyorum.

Yapılan bu girişim; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üzerine bir leke olarak kalmamalıdır. Halkımızın kararlı bir şekilde karşısında durduğu bu korkunç darbe girişimi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine sızmış korsan bir gurubun, millet egemenliğine saldırısı olarak ifade edilmelidir.
Yaşanan bu darbe girişimini fırsat bilip,aldığı emri uygulamak dışında herhangi bir suçu olmayan erlere karşı, hukuk dışında, barbarlığa varan davranış ve tutumları da anlayabilmek mümkün değildir.

Demokrasimizi ve cumhuriyetimizi halkın ve basının ortak tepkisiyle, milletvekillerimizin mecliste gösterdikleri direnişle birlikte kurtarılmıştır. Şimdi hukukun devreye girmesi, tüm darbe girişiminin emrini verenlerin yargılanması gerekmektedir.

Milletimiz defalarca darbe rejimleriyle karşılaşmıştır. Darbeler demokrasi kültürümüzü defalarca zedelemiştir. Darbeler nedeniyle yurttaşlarımız, gençlerimiz, politikacılarımız idam edilmiştir. Türk demokrasisinin gelişmesine darbeler müsaade etmemiştir. Ancak bugün halkımızın verdiği tepkiyle demokrasiye ve cumhuriyete ne kadar bağlı olduğumuzu görmüş olduk.

Demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan tüm partilerinin ortak tepkisi ve basın kuruluşlarımızın darbe karşıtı yayınları darbe kalkışmasının önünü kesmiştir. 

Meclis’te direnen milletvekilleri, milletin egemenliğini ve onurunu korumuştur. Türkiye Cumhuriyet’inde darbe ve cunta rejimleri devri tamamen kapanmıştır.

Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, Cumhuriyet ve demokrasiye her zaman sahip çıkacağız. 




Son Güncelleme: 17.07.2016 23:16
Anahtar Kelimeler:
AnneTekirdağHakemKızOkçu
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37