Türkkan MHP’nin kongresini değerlendirdi

Türkkan MHP'nin kongresini ve dokunulmazlıkları değerlendirdi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Mayıs 2016 Salı 23:10
Türkkan MHP’nin kongresini değerlendirdi
MHP’li Lütfü Türkkan, dokunulmazlık tartışmalarına değinerek, “MHP’nin kongresinin yapılmasını istemeyenlerin de dokunulmazlıkların kaldırılmasını isteyenlerin de amacı aynı. İki partili parlamenter sistem ve başkanlık” dedi. 
MHP Kocaeli eski Milletvekili Lütfü Türkkan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ak Parti’yi olağanüstü kongreye götürmesiyle alakalı yaptığı açıklamada, “Ya Davutoğlu için de paralelci derlerse? Bu mümkün” yorumunda bulundu.

Öte yandan bir diğer gündem konusu olan ve mecliste vekillerin birbirine girdiği dokunulmazlık tartışmalarına değinen Türkkan, Ak Parti’de alınan olağanüstü kongre kararını eleştirerek, “Öncelikle bir ülkenin Başbakanı apartman yöneticisi değiştirir gibi değiştirilmemeli” ifadelerine yer verdi. 
1994’DE BENZER TABLO
Öte yandan dokunulmazlıkların kaldırılması konusunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel bir operasyonu olduğunu kaydeden Türkkan, bu dokunulmazlık meselesinin 1994’de benzer bir tablo yaratılmasından endişe ettiğini dile getirdi. Asla böyle bir tablo istemediğinin altını çizen Türkkan, “Öte yandan HDP’li milletvekillerinin terör örgütü PKK ile kendilerini bu kadar organik bir bağ içinde göstermelerinin de dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda bir minval olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.
  
İKİ PARTİLİ PARLAMENTER SİSTEM
HDP’li vekillerin tutumlarının dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda zemin oluşturduğunu savunan Türkkan bunun doğru bir hadise olmadığını ifade ederek, “MHP’nin kongresinin yapılmasını istemeyenlerin de dokunulmazlıkların kaldırılmasını isteyenlerin de amacı aynı. HDP’lilerin karga tulumba meclisten atılmasını isteyenlerin iki hedefi var. İlki iki partili parlamenter sistem ve başkanlık. Bu Türkiye’nin gideceği en kötü nokta. Referandumda yüzde 80 bile çıksa Türkiye farklı noktalara gider” dedi.  



Son Güncelleme: 10.05.2016 23:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37