Yıldıztekin projelerini anlattı

İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gencay Yıldıztekin, seçildiği takdirde uygulamaya geçireceği hizmetleri son derece detaylı bir seçim beyannamesi ile açıkladı. Kartepe Dedeman Otel’de gerçekleşen proje ve aday tanıtım toplantısında İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur, GİK Üyesi Cumali Durmuş, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kuleyin, partinin ilçe belediye başkan adayları, ilçe başkanları, belediye meclis üyesi adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Şubat 2024 Çarşamba 13:43
Yıldıztekin projelerini anlattı

İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gencay Yıldıztekin, seçildiği takdirde uygulamaya geçireceği hizmetleri son derece detaylı bir seçim beyannamesi ile açıkladı. Kartepe Dedeman Otel’de gerçekleşen proje ve aday tanıtım toplantısında İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur, GİK Üyesi Cumali Durmuş, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kuleyin, partinin ilçe belediye başkan adayları, ilçe başkanları, belediye meclis üyesi adayları ve çok sayıda partili katıldı.

Kocaeli’de ekmek fiyatının 4.60 TL’ye çekileceğini ve halk ekmek büfelerindeki kuyrukların önüne geçileceğini söyleyen Yıldıztekin, "Emekli maaşları günümüz alım gücü değerlerinden kıstasla 20 bin TL’yi geçene kadar emeklilere her ay 3 bin 800 TL tutarında destekte bulunacağız.Yürürlükteki tüm sosyal yardımlar artırılarak devam edecek” dedi.

İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adayı Gencay Yıldıztekin’in seçim beyannamesinin satır başları söyle:

Belediyelerde; aynı işi yapan belediye çalışanı ile belediye şirketi çalışanı arasındaki ücret adaletsizliğini gidereceklerini ve işçi maaşlarının yoksulluk sınırına yükseltilerek en düşük işçi maaşının 47 bin lira olacak. 

Genç ve kadın girişimcilere 200 bin lira hibe destek verilecek.

Hoş geldin bebek projesi kapsamında ilk 3 aylık süreçte asgari ücret desteği sağlanacak.

İlimizdeki 15 bin üniversiteliye aylık 2 bin 500 TL yardımda bulunulacak.

Yeni evlenecek çiftlere 38 bin TL hibe destek aktarılacak.

Öğrenci ve emeklilere ulaşım ücretsiz olacak.

Çiftçiye mazot ve gübre desteği verilecek.


BELEDİYE YÖNETİMİNDE ŞEFFAF OLUNURSA YOLSUZLUK VE EMANETE İHANET OLMAZ 

İYİ Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gencay Yıldıztekin kendisinden önce konuşan parti yöneticilerine atıfla, "Çok büyük hatiplerden sonra konuşmak çok zor. Yokuştaki gibi, hararet yaptırır" diyen Yıldıztekin, bugüne kadar ki saha çalışmalarında halkın siyaset kurumu ve siyasetçiye güveninin kalmadığını gözlemlediğini söyledi.

Yıldıztekin, “İnşallah söylemlerimiz kalpten kalbe gelecek. Ben insanlar ve devletimiz için siyaset yapıyorum. Geldiğimiz yeri cennet edemediysek gideceğimiz yeri cehennem etmemek için çaba sarf ediyorum” diye konuştu.
 
Şuur altyapısı bozulanları toparlamanın kolay olmadığını kaydedip karakterini kaybetmiş toplumların yok olmaya mahkûm olduğunu kaydeden Yıldıztekin, toplumdaki şuur ve karakter bozuklarının önüne geçmek için de yola çıktıklarını dile getirdi.

Yıldızkekin, "Sınırlı kaynaklar ve sınırsız ihtiyaçlar var. Belediye yönetiminde şeffaf olunursa yolsuzluk ve emanete ihanet olmaz. Bereket artar, israf önlenir, toplum refaha ulaşır. Biz göreve geldiğimizde tüm ihaleleri canlı yayınla duyuracağız" dedi.

TÜM YABANCI TABELALARI İNDİRECEĞİZ

Kocaeli’nin de önemli konu ve sorunlarından olan mültecilere de değinen Yıldıztekin, "Yabancılar, bizim kardeşimiz. Ama bu ensarlık, muhacirlik değil. Türkiye yolgeçen hanına döndü” döndü. 

Gelinen aşamada misafirlik boyutunun da çoktan aşıldığına dikkat çeken Yıldıztekin, "Biz göreve geldiğimizde hiçbir cadde ve sokaktaki işyerlerinde yabancı tabela göremeyeceksiniz: Kapı dışarı. Biz düşenin yanında olur, elinden tutar kaldırırız. Amı sınırları kevgire çevirenlere, elini kolunu sallayarak gelenlere Kocaeli’de müsaade etmeyeceğim" diye konuştu.

ÜCRETSİZ KENTSEL DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

İki dönem görev yapmayı hedeflediğinin işaretini veren Yıldıztekin, “Çürük, riskli halde 160 bina var deniyor. Bunların hepsini 10 yılda tertemiz hale getireceğim. Kentsel dönüşümde kimseyi mahallesinden çıkartmayacak, komşusundan koparmayacağız. Vatandaşın cebinden para çıkmayacak. Böyle bir kentsel dönüşüm için imkânlarımız var. İlk beş yılda güçlendirilmesi gerekenler güçlendirilecek, yıkılması gerekenler yıkılacak” dedi.

2 MİLYON KONUT ÜRETECEĞİZ

Gerek KBB Kent Konut’un gerekse TOKİ’nin sosyal konut yapmaktan çıktığını, 20 milyon TL’yi bulan tutardaki ticari yaklaşımlarla soruna çare olunamadığını kaydeden Yıldıztekin, “160 binin 50 binini güçlendirir, 50 bini dönüştürürken 1.5 – 2 milyon konut üreteceğiz. Depremde binalarda değil insanları, kedilerin bile ölmesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

ÜÇ AYRI BÖLGEDE AFET KOORDİNASYON MERKEZİ

Yıldıztekin, “Mevcut yapılanla ile, afet sonrası hızlı hareket edilemez. Bunun en somut örneğini 6 Şubat depremleri sonrası, Hatay ve Kahramanmaraş’ta da yaşadık. Kimse gideceği yeri bilemedi. Gönüllüler, depremzedelere ulaşamadı. Bizim Kocaeli’de üç bölgeye kuracağımız koordinasyon merkezlerinde en az 30 bin görevli süratle hareket ederek zamanında yara sarmaya başlayacak” dedi.

TÜM İLÇE GİRİŞLERİNE VİYADÜK, ALT GEÇİT

İzmit, Gebze ve birçok ilçenin karayollarından belli belirsiz olan girişlerini viyadük ve altgeçitle rahatlatacaklarını kaydeden Yıldıztekin, “Şayet 5-10 sene sonrasına göre planlarsak aynı sorunlar tekrarlanır. 20, 50, 100 yıllık planlar yapmalıyız. Gerekirse kentsel dönüşümde bina yapılanmasını sağa sola kaydırmalıyız” diye konuştu.

DİP ÇAMURUNDAKİ KANSER RİSKİNİ ARAŞTIRACAĞIZ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Körfezi’ndeki dip çamuru temizliğinin insan sağlığını da tehdit eden bir çevre sorununa dönüştüğüne dikkat çekip, “İzmit sahilinden koku şikâyeti var. O atıklarda kanser riski var mı, araştıracağız. İnsanların hastalığa yakalanma riski yüksek. Biz göreve geldiğimizde o çamurların temizlenmesine süratle el atacağız” dedi.

İZMİT MARKA ŞEHİR OLACAK

Hafif raylı sistemler, minimum fiyatlı deniz ulaşımını, metro, Tuzla – Darıca arası sahil yolu, Körfez ve Derince’ye TIR parkları, Gebze’nin Anibal Sapağı’ndaki battı çıktının uzatılması, Körfez’deki limanların Kuzey Marmara Otoyolu’na bağlantısı, pek çok ilçenin ortak sorunu otopark sorunun çözümü ile ilgili fikirlerini açıklayan Yıldıztekin

Karamürsel ve Gebze’ye huzurevi, kadın eğitim merkezleri, 30 bin civarında olduğu tespit edilen 30 bin okumaz yazmaza eğitim, çocuk köyü ve tüm ilçelerde çocuk evi, hayvan bakım evleri, yeni spor tesisleri, Çayırova – Gebze Teknik Üniversitesi arası teleferik, Hünkar Çayırı’na müze, Dilovası ve Çayırova’ya tamamlanmayan kent meydanlarının tamamlanması, Ballıkayalar’a seyir terası, Darıca’ya 7/24 kongre merkezini projeleri arasında sıralayan Yıldıztekin, merkez İlçe İzmit’e ayrı parantez açtı. Yıldıztekin, “SEKA Park’a marina yapılacak. Kordon boyunu kokudan temizleyip İzmit’e marka şehir yapacağım” dedi.

OKULLARDA ÜCRETSİZ YEMEK DAĞITILACAK

Kadınlara da ayrı parantez açan Yıldıztekin; “Bu bizim en büyük sözümüz: Kadınlara evden çalışma imkânı sunacağız. Evlerinde üretecekleri yemeği okullarda öğrencilerimize ücretsiz dağıtacağız” dedi.

KADIN SIĞINMA EVLERİ

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin önüne geçebilmek için sığınma evleri vaat eden Yıldıztekin kadın cinayetleri öncesi öldürülen kadının katili tarafından maruz kaldığı şiddet ve tehdide atıfta bulunup, “Kadınlarımız hiçbir baskı altında kalmayacak Kaç puan alırız, kazanır mıyız gibi sorular, yanlış. Biz bir iradeyi ortaya koyduk, kazanacağız. Her bir üyemiz 10’ar kişiyi ikna etsin. Ben size kazanma sözü veriyorum” dedi.

Son Güncelleme: 28.02.2024 14:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37