Balıkesir'in Karesi ilçesinde Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi ile çocuklar yüzmeyi öğreniyor

27 Haziran 2021 Pazar 15:03
Balıkesir'in Karesi ilçesinde Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi ile çocuklar yüzmeyi öğreniyor

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Karesi ilçesinde "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" adlı projesi kapsamında yüzlerce çocuğa yüzme kursu veriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde başlatılan proje kapsamında Karesi Kaymakamlığı koordinesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Karesi İlçe Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ortaklığında yüzme kursları başladı.

Proje kapsamında özel öğrencilere de yüzme eğitimi verilecek. 3 ay sürecek projeden birer aylık dönemlerde 6-15 yaş arasındaki çocuklar yararlanacak. Projenin ilk etabında 450 çocuğa yüzme öğretilecek.

Sakarya, Toygar, Sefaköy, Üçpınar, Paşaalanı mahallelerinden katılımın yoğun olduğu kurslar başladı. Millet Bahçesi'nde kurulan portatif havuzda Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve Karesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Adem Özalp yüzme eğitimi alan çocukların çalışmalarını izledi. Ziyarette katılan kursiyerlere Orkan, Arıcıoğlu ve Özalp tarafından bone ve tişört dağıtımı yapıldı.

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yüzme seferberliği başlatıldığı söyledi.

Karesi İlçe Belediye Başkanı Dinçer Orkan da Millet Bahçesi'ndeki alana kurulan portatif havuzda yüzlerce çocuğun yüzme öğreneceğini belirterek, bu güzel projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
BalıkesirYüzme
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37