Yazımızın hemen başında söylememiz gerekiyor ki Kocaeli AK Parti açısından Türkiye’deki en sağlam seçim bölgelerinden birisi. Sefa Sirmen'in milletvekili olmak için istifa etmesinden ve AK Parti'nin Türk siyasi hayatına merhaba demesinden sonra, daha çok Recep Tayyip Erdoğan’ın karizması ile AK Parti tarafından 20024 yılında İbrahim Karaosmanoğlu tarafından kazanılan büyükşehir belediyesi o gün bu gündür AK Partili başkanlar tarafından yönetiliyor.

20024-2009 ve 2014 yılında İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığında geçen süreç sonunda, 2019 yılında yapılan seçimde Tahir Büyükakın Cumhur İttifakı'nın adayı olmuş ve Millet İttifakı'nın adayı karşısında seçimi kazanmıştı.

2109 yılında yapılan seçim öncesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde önce genel sekreter yardımcısı, sonra genel sekreter, en sonunda da Bilecik Valisi olarak görev yapan Tahir Büyükakın adaylığı açıklandığı gün zaten hayırlı olsun tebriklerini almaya başlamıştı.

Dikkat edilirse 31 Mart 2019 tarihinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak koltuğa oturan Büyükakın’ın başkanlığı son derece normal bir süreç olarak karşılanmıştı. Zira üniversitede öğretim görevlisi olarak çalıştıktan sonra, büyükşehir belediyesinde yerel yönetimi, Bilecik Valiliği döneminde de devleti öğrenen Büyükakın, tam donanımlı olarak başkanlık görevini yapmaya başlamıştı.

İçerisinde bulunduğumuz Temmuz ayını saymaz isek yerel seçime tam 8 ay var. Başkan adaylarının da Aralık ayında netleşeceğini ancak Ekim, Kasım ayında başkan adayının ete kemiğe bürüneceğini varsayarsak, 2024 yılının Mart ayında yapılacak seçimde AK Parti'nin Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adayının kim olacağını kamuoyu en geç 3 ay içerisinde öğrenmiş olacak.

Normal şartlarda mevcut belediye başkanlarının bir dahaki dönem içinde potansiyel aday olacağı şeklinde bir gelenek olduğundan, Tahir Büyükakın gibi görev yaptığı zaman zarfında mensubu olduğu partiye yük getirmemiş, daha da önemlisi yükü omuzlamış bir ismin tekrar başkan adayı olmasının önünde herhangi bir engel görünmüyor.

2024 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimde AK Parti'nin Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adaylığı için Fikri Işık’ın da talebi olduğu artık parti içerisindeki hemen herkes tarafından kabul ediliyor.

Fikri Işık bilindiği gibi 1965 doğumlu. Kocaeli’den çıkan en önemli siyasetçilerin başında gelen Işık’ın il başkanlığı ile başlayan siyasi kariyeri başbakan yardımcılığına kadar gelmişti.

Söz konusu makamlara çok erken yaşlarda gelen Fikri Işık’ın siyaseti genç diyebileceğimiz bir yaşta bırakması zaten mümkün olamazdı. Söz konusu makamlarda siyaset yapan Fikri Işık’ın "Ben büyükşehir belediye başkanlığı yaparak siyasette final yapmak istiyorum" şeklinde bir talebi olduğu yukarıda da belirttiğimiz gibi AK Parti'nin hemen her kademesinde seslendiriliyor.

Türkiye gibi akşamdan sabaha siyaseten pek çok şeyin değiştiği bir ülkede 8 ay sonra yapılacak seçimde şu isim kesin aday olur demek elbette ki mümkün değil.

Ancak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde bir gece yarısı bir kararname ile "-Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ……. Bakanı olarak görevlendirilmiştir" şeklindeki bir karar hiç kimse için sürpriz sayılamaz.

AK Parti Genel Merkezi'nin daha da önemlisi tek seçici Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Tahir Büyükakın’dan memnuniyetinin en üst düzeyde olduğu hemen herkes tarafından kabul ediliyor.

Ancak yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın artık siyasette var olması mümkün değil diye bilinen pek çok ismi, bir anda bakanlık dahil çok önemli görevlere getirdiği de tüm kamuoyu tarafından biliniyor.

Tahir Büyükakın’ın bir kez daha başkan adaylığının önünde bir engel yok. Ancak Fikri Işık’ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından büyükşehir adayı olarak gösterilmemesi için bir sebep de yok.

Son birkaç aydır Fikri Işık'tan "Benim Kocaeli büyükşehir belediye başkan adaylığım ile ilgili bir çalışmam olmadı" şeklinde bir açıklamasını duymadık. Aksine yaptığı toplantılar ve ziyaretler Işık’ın bu yolda mesafe almak istediği ile ilgili kuvvetli bilgiler veriyor.

Biz AK Parti'nin Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adaylığı için şimdilik böyle bir girizgah yapmayı yeterli görüyoruz ancak sorunsuz giden, kendisini kabul ettirmiş bir başkan olarak Tahir Büyükakın’ın da bir dönem daha aday gösterilmesini yüzde 99 olarak değerlendiriyoruz.

Tabi bazen geride kalan yüzde birlik oranın, yüzde 99’dan daha fazla anlam ihtiva ettiğini de unutmadan..

Büyükşehir başkan adayının kısmen netleşmesinden sonra Tahir Büyükakın tekrar aday olursa 12 ilçede kimlerin aday gösterilebileceğini, Fikri Işık aday gösterilirse hangi ilçeden kimin aday olabileceği ile ilgili görüşlerimizi tarafsız bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız.

Ama önce Kocaeli Büyükşehir..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37