banner55

Bugün dini bayramlarımızdan birisi olan Kurban Bayramı'na merhaba demenin keyfini yapıyoruz. Bu kadar gerginliğin bulunduğu bir ülkede hiç değilse 9 günlük bayram biraz olsun dertlere deva olur.

Son dönemlerde bir taraftan değişen yaşam koşulları, bir taraftan bayram tatilinin 9 gün olması Kurban bayramını da ramazan bayramını da tamamen uzun süreli sayılabilecek tatile çevirdi.

Yaşam koşullarının beraberinde getirdiği değişikliler önemli sayılabilecek bir kitlenin kurban kesmek yerine, kurbanlarını başta LÖSEV ve Kızılay olmak üzere pek çok hayır kurumuna bağışladığına şahit oluyoruz.

Türkiye’de aile yapısının her geçen gün küçülmesi ve bizden büyüklerin ebediyete intikal etmesi sonucu yukarıda da belirttiğimiz gibi kurban kesme alışkanlıklarını devreden çıkartıp yukarıda belirttiğimiz hayır kurumlarına yönelme durumunu çıkardı.

Son iki gündür Türkiye’nin dört bir tarafından 9 günlük süre için tatil yapmak adına başta Ege, Akdeniz ve yurdumuzun diğer bölgelerine doğru bir akın görüyoruz, Aile büyükleri Anadolu’da bulunan çok sayıda vatandaşlarımızda onları görmek adına yollara düşmüş durumdalar.

Emniyet güçleri yollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına bir taraftan uyarı üzerine uyarı yaparlarken bir taraftan da yollarda çok kısa mesafelerde aldıkları önlemlerle vatandaşımızın bayramı sağ salim kutlaması için büyük gayret sarf ediyorlar.

Geçtiğimiz aylarda hayatımızdan çıktığı söylenen Covid vakalarının bitmediği daha da kötüsü şekil değiştirerek yeniden hayatımıza girdiği artık hiç kimse tarafından saklanmıyor.

Vatandaşlarımızdan ricamız gerekmedikçe eş-dost-aile ziyaretlerini em azından bu bayram ötelemeleri noktasındadır.

Tüm sorunlara tüm olumsuzluklara rağmen içerisinde bulunduğumuz Kurban bayramının tüm İslam dünyasına hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Bayramınız mübarek olsun..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37