Sivas’ta üç farklı proje için protokoller imzalandı

Sivas Belediyesi tarafından eğitim, kültür, turizm, tarım ve hayvancılık alanlarıyla ilgili hayata geçirilecek olan 3 farklı proje için protokol imzalandı.

10 Ağustos 2021 Salı 13:18
Sivas’ta üç farklı proje için protokoller imzalandı

SİVAS (İGFA) - Sivas'ta Belediye ve Valilik arasında imzalanan protokoller kapsamında; Canlı Hayvan Pazarı, Serpincik Göleti ve Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun yıkılıp tekrar yapılması projesi yer aldı.

Canlı Hayvan Pazarı protokolü kapsamında, havaalanı yolu üzerinde bulunan hayvan pazarı ve kurban satış merkezi, Ulaş ilçesi Kovalı mevkiinde bulunan Canlı Hayvan Pazarına taşınarak işletmesi Sivas Belediyesi tarafından yapılacak.

İmzalanan diğer protokolle ise Serpincik Göleti’nin Sivas Belediyesi’ne devir işlemi yapıldı. Alana; Ahşap Kafe - Restoran, Su Üstü Seyir Terasları, Kumsal Gezinti Alanı - Yürüyüş Yolları ve otopark alanı yapılarak göletin şehir turizmine kazandırılması amaçlanıyor.

Bir diğer protokol ise eğitim alanında yapıldı. Bahtiyarbostan Mahallesinde bulunan 18 derslikli Namık Kemal İlkokulu’nun yıkılarak aynı alana Sivas Belediyesi tarafından 24 derslikli, kapalı otoparklı, spor salonu ve sosyal tesisleri olan mondern bir ilkokulun inşa edilmesi planlanıyor.

Törende konuşan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Sivas hepimizin ortak sevdası, ortak değeridir. Hepimizin temel misyonu da şehrimize, milletimize hizmet etmek ve Sivas’ı kalkındırmak. Bunu yaparken de Sayın Valimiz ile şu hususa riayet ederek hareket ediyoruz; kurumsal taassuba takılmadan millet menfaati doğrultusunda çalışmak. Hizmetin nereden geldiği çok önemli değil, hizmetin kaynağının nasıl olduğu önemli değil, asıl önemli olan yasaya ve mevzuata uygun olan hizmetiler, bu şehre değer katacak projeleri hayata geçirmek.” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37