Bursa Osmangazi'de filografi sanatı yaşatılıyor

11 Şubat 2022 Cuma 12:07
Bursa Osmangazi'de filografi sanatı yaşatılıyor

Bursa'da Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesinde açılan filografi kursunda kadınlar, sabırla örülen tellerden şaheserler ortaya çıkartıyor.BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ücretsiz olarak düzenlediği OSMEK kursları, meslek sahibi olmayan vatandaşları çalışma hayatına kazandırıyor.

Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi’nde verilen filografi eğitimlerinde kursiyerler; çivi çakma, tel tutma, tel örme ve desen çıkarma tekniklerini öğreniyor. Yaklaşık 20 öğrencinin olduğu kursta üniversite öğrencilerinden ev hanımlarına, emeklilerden çalışana kadar her yaş grubundan kursiyer bulunuyor.

Unutulmaya yüz tutmuş filografi sanatının OSMEK ile hayat bulduğunu söyleyen kurs eğitmeni Nagihan Karyağmaz, filografi sanatının çivilerin çakılma aşamasından örgüye geçiş sürecine kadar insana en çok sabrı öğrettiğini belirterek, "Kursiyerlerimiz burada terapi olma imkanı buluyor. 120 saat modüllük kursumuza ilgi oldukça yoğun. Bu durum bizleri gerçekten mutlu ediyor. Özellikle ev hanımlarımızın bir sanatla uğraşması gerektiğini düşünüyorum. Vaktini değerli geçirmek isteyen herkesi bekliyorum” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37