Cihat Aşkın'ın öğrencileri Barış Manço şarkılarını seslendirecek

09 Ocak 2022 Pazar 07:54
Cihat Aşkın'ın öğrencileri Barış Manço şarkılarını seslendirecek

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Prof. Dr. Cihat Aşkın İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde eğitim gören öğrencilere “Master Class” eğitimlerine devam ediyor. Aşkın ve öğrencileri, Mart ayında verecekleri konsere hummalı şekilde çalışıyorlar.KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli'de İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğü ile açılan İzmit Sanat Akademisi’nde eğitimler devam ediyor.

Dünyaca ünlü keman virtüözü ve besteci, aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nin (İTÜ MIAM) kurucularından Prof. Dr. Cihat Aşkın, İzmit Sanat Akademisi Müzik Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerine “Master Class” eğitimi vermeyi sürdürüyor. Aşkın ve öğrencileri mart ayında verecekleri konsere hummalı bir şekilde çalışıyorlar.    

Sanat akademisinde belli aralıklarla “Master Class” eğitimleri veren Cihat Aşkın, bu sayede Sanat Akademisi Müzik Bölümü öğrencilerinin gelişim süreçlerini de takip ediyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdikleri derslerde Aşkın öğrencilere konser öncesi yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  

Prof. Dr. Cihat Aşkın konsere dair yaptığı açıklamasında Mart ayında verilecek konser projesinin tanıtımını gerçekleştirdiklerini anımsatarak, "Bizler her 3 ayda bir yaptığımız projelerle çocuklarımızı projeye yönelik hem solfej hem koro hem çalgı hem de müzik kültürü açısından beslediğimiz ve onlardan maksimum dikkati beklediğimiz derslerimiz var. Bu derslerimiz her 3 ayda bir yaptığımız konser projesinin teması üzerine gerçekleşiyor. Bütün öğrencilerimiz bu derslere katılıyorlar. Biz bu sene Mart ayında yapacağımız konserimizin temasını ölümsüz Türk Müziği şarkıcısı, bestecisi Barış Manço’nun hayatı üzerine kurguladık. Konserlerde Barış Manço’nun şarkılarını öğreneceğiz, onun şarkılarını solfej yapacağız" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37