Kazak gazeteciler Bursa'ya hayran kaldı

14 Aralık 2021 Salı 16:36
Kazak gazeteciler Bursa'ya hayran kaldı

Bursa’ya gelen Kazakistanlı Medya Mensupları, Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa’ya kazandırılan ‘Panorama 1326 Müze’ gezisinde adeta büyülendiler.BURSA (İGFA) -  ASGD genel kurulunu izlemek ve etkinlik kapsamındaki ‘Türk Dünyası, Atatürk ve Medya’ konulu söyleşilere katılmak üzere Bursa’nın Gemlik ilçesindeki programa katılan Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Vakfı Başkanı Naziya Bissenova, “Bursa bu müzedeki muhteşem görsel şölenden daha etkili biçimde asla anlatılamazdı” dedi.

Osmangazi Belediyesi’ni ve Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı kutlayan Naziya Bissenova, Kazakistan medyasının çeşitli basın yayın kuruluşunda çalışan meslektaşlarıyla geldiği Bursa'da yepyeni güzelliklere tanık olduklarını anlattı. Bunlardan birinin Osmangazi'deki Panorama 1326 Müzesi olduğunu belirten Bissenova, "Osmanlılar’ın Bursa şehrini Bizans’tan teslim alışını ve Bursa şehrini digital bir gösteri şöleniyle anlatan müzeye, arkadaşlarımızla birlikte, tek kelimeyle hayran kaldık. Osmangazi Belediye Başkanı Sn. Mustafa Dündar’ı bu güzel eseri Bursa ve Türkiye’ye kazandırdığı için kutluyoruz. Bursa şehrinin tarihi, herhalde bundan daha güzel anlatılamazdı" dedi.

Kazak Gazetecilerin ASGD Heyeti ile birlikte yaptıkları müze ziyaretinde, konuklara, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şahin ve ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan eşlik etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37