Rize'de 3 günde ayıklanan 2,5 ton hamsi 4 saatte tükendi

26 Aralık 2021 Pazar 09:32
Rize'de 3 günde ayıklanan 2,5 ton hamsi 4 saatte tükendi

Rize Belediyesi bu yıl 6’ıncısını düzenlediği Hamsi Festivali'nde vatandaşlara 2,5 ton hamsi ikram etti.RİZE (İGFA) - Rize Belediyesi’nce düzenlenen festival, Rize sahil dolgu alanı otopark alanında havanın da güzel olmasıyla birlikte vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Ekiplerin titiz çalışmasıyla 3 günde ayıklanan 2,5 ton hamsi, 15 ızgara reyonun da pişirildi. Festivale, Rize Valisi Kemal Çeber,  Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, ilçe ve belde belediye başkanları ve sivil toplum kurulu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Festivalde alanında 75 görevli hamsileri ızgaralara pişirmek için çalışırken, 25 kişi de ikramlarda bulundu. 2,5 ton hamsi 4 saatte tüketildi.

Izgaranın başına geçen Rize Valisi Kemal Çeber  ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin de pişirdikleri hamsileri vatandaşlara ikram etti. Festival kapsamında, 132 yöresel hamsili yemek standlarda sergilenirken, vatandaşlara helva ve çay da dağıtıldı.

Vali Çeber, Başkan Metin ve protokol üyeleri standları gezerek ürünleri sergileyen ekiplere teşekkür etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37