Bursa Osmangazi'de meclise 'kentsel' bilgilendirme

09 Şubat 2022 Çarşamba 17:22
Bursa Osmangazi'de meclise 'kentsel' bilgilendirme

Bursa'da Şubat ayı olağan toplantısını gerçekleştiren Osmangazi Belediye Meclisi'nde Belediye Başkanı Mustafa Dündar, meclis üyelerini kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirdi.BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi’nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar başkanlığında yapıldı.

Mecliste Osmangazi’deki kentsel dönüşüm çalışmalarının da etap etap devam ettiğini anlatan Başkan Dündar, Soğanlı Mahallesi’ndeki riskli bölgede 11 binanın daha kamulaştırma çalışmaları sonrasında yıkıldığını, diğer hak sahipleriyle de görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi. Üftade Camii ve Türbesi’nin bulunduğu Kavaklı Mahallesi’nde toprak kaymasının yaşandığı alanda, kamulaştırma ve yıkım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten  Dündar, riskli alan ilan edilen bu bölgede bugüne kadar 239 bağımsız bölümdeki 161 hak sahibiyle anlaşma sağladıklarını belirterek, yapılacak çevre düzenleme çalışmalarıyla yeni bir yeşil alan kazandıracaklarını söyledi.

Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin sözcülerinin konuşmalarının ardından Osmangazi Çiftçi Malları Koruma Meclisi’nin seçimi yapıldı. Yapılan oylamada Cemal Kaymak ve yönetimi göreve seçildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37