Kocaeli'nde Geniş Ailem 33 bin 707 kişiye ulaştı

31 Ocak 2022 Pazartesi 10:57
Kocaeli'nde Geniş Ailem 33 bin 707 kişiye ulaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 65 yaş üstü veya engelli vatandaşlar için başlattığı “Geniş Ailem” projesi 33 bin 707 vatandaşa ulaştı.KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 2021 yılında 65 yaş üstü veya engelli vatandaşlara “Geniş Ailem” projesi ile hizmet verdi. Büyük ilgi gören Geniş Ailem projesi 33 bin 707 vatandaşa ulaştı.

Büyükşehir, Geniş Ailem projesiyle Kocaeli’de ikamet eden 65 yaş üstü veya engelli olan, yakınlarından yeterli destek alamayan, kimsesiz olan vatandaşın eli ayağı oluyor. Hastaneye gidiş-dönüş, doktor randevusu, resmi kurumlarla olan bağlantısı, barınma ihtiyacı, ev temizliği ihtiyacı, alışveriş, ilaç, sıcak yemek, fatura ödeme, maaş çekme gibi bireylerin temel ihtiyaçları konularında Büyükşehir vatandaşın yanında yer alıyor. Geniş Ailem projesi kapsamında 2021 yılında 805 vatandaşa sağlık hizmeti, sosyal ve resmi işlemlere destek konusunda ise 4.758 kişiye refakat hizmeti verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş ve üzeri bireylerin âfetlere karşı hazırlıklı olmalarını sağlamak maksadıyla Tedbir-i Mekân Projesi hayata geçirildi. Yaşlıların evlerindeki eşyaları sabitlemek isteyip de imkânı veya kabiliyeti olmayan vatandaşların güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje Gölcük, İzmit ve Gebze’de ikamet eden vatandaşların evlerinde uygulandı. Vatandaşın evinde bulunan ve deprem anında yıkılma tehlikesi arz eden; mutfak dolapları, beyaz eşya, vitrin, gardırop, tablo, mobilya vb. eşyalar duvara sabitlenirken, çekmece gibi açılıp kapanan dolaplara da emniyet kilidi takıldı. Bunun yanında depremde vatandaşın acil ihtiyaçlarını karşılayacak olan Acil Durum Çantası da verildi. 2021 yılında 250 haneye uygulama yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
SunExpress
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37