Malatya Tecde'de mahalle ziyareti

09 Ocak 2022 Pazar 12:19
Malatya Tecde'de mahalle ziyareti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tecde Mahallesi'nde Tecde Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle birlikte mahalle sakinleriyle bir araya geldi.MALATYA (İGFA) - Malatya'nın Tecde Mahallesi'nde sakinlerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın da katılım sağladığı program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Cemal Koyunoğlu, Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, Tecde Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Eserçelik, Malatya Belediyesi eski özel kalem müdürlerinden Yılmaz Bozdağ ve mahalle sakinleri katıldı.

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, mahallesiz bir şehir düşünülemeyeceğini belirterek, "Medeniyetler şehirlerde kurulur ama mahallede hayat bulur. Mahallede hayat bulan medeniyet, şehri yaşanılır kılar. Bizi biz yapan değerlerin ilk adımıdır mahalle. Çünkü mahalle mekteptir. Mahalle aynı zamanda çevre bilincinin, saygının, sevginin, komşuluk kültürünün zirve yaptığı yerlerdir" mesajı verdi. 

Malatya İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Cemal Koyunoğlu ise, Tecde Mahallesi Malatya’nın en eski mahallelerinden biri olduğunu ifade etti. 

Hangi düşüncede, inançta, görüşte ve kültürde olursa olsun insanın çok önemli olduğunu vurgulayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, gelişen ve hızlı değişen dünyamızda insanlar yalnızlaşmaya doğru hızla itildiğini belirterek, "Biz seçim döneminde en büyük projemizin insanların kaynaşması, birleşmesi yani sosyal entegrasyon projesi. Dünyanın gelecekteki çizgisi budur. Türkiye’nin de beş yıl sonraki çizgisi de budur. Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle her toplantıda hakka, hukuka, komşuya, komşu hakkına, komşunun ihtiyaçlarının giderilmesindeki hassasiyete azami titizliğin gösterilmesi noktasında Sayın Cumhurbaşkanımız her toplantıda ifade etmektedir. Şehrimizin huzuru için hepimize önemli görevler düşüyor. Biz eğer ruhen ve bedenen huzurlu olmak istiyorsak sevgiyi herkese taşımamız lazım" diye konuştu. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37