Malatya’da UNDP Çalıştayı

İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yararlanıcısı olduğu ve UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) tarafından yürütülen Yerel Yönetim Reformu III (LAR 3) projesi kapsamında “Mahalle Yönetiminin Katılımcı Hale Getirilmesi” konu başlığında çalıştay programı düzenlendi.

02 Ağustos 2021 Pazartesi 17:37
Malatya’da UNDP Çalıştayı

MALATYA (İGFA) - Malatya'da UNDP Çalıştayı'nda mahalle künyesinin katılımcı belediyeciliğe olan katkıları konuşuldu. Mövenpick Malatya Otel’de düzenlenen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, UNDP Kıdemli Uzmanı Metehan Gültaşlı, UNDP Kıdemli Uzmanı Nazlı Yücel Batmaz, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, STK Temsilcileri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, şehrin ortak akıl ile yönetilmesi, şehrin bütünselliğine katkı yapacak sosyal entegrasyonun sağlanması, şehirde tabandan tavana iki yönlü sağlam bir iletişim mekanizmasının kurulmasının önemli olduğunu söyledi.

Kentin bütün dinamiklerini kapsayan geniş yelpazeli Şehir Gönüllüleri Meclisi’nin katılımcılık ilkesini hayata geçirme noktasında çok önemli bir oluşum olduğunu vurgulayan Gürkan,  UNDP çalışmalarını takdir etti. "Burada çıkan sonucun diğer paydaşlarla paylaşılması ve anlatılması gerekmektedir" diyen Başkan Gürkan, "Yönetimdeki temel esasa katılımcı ilkesinin prensip edilmesidir. Bu anlamda bizler şehir gönüllüleri meclisi oluşturduk. Sivil Toplum Örgütleri, Kanaat Önderleri, Meslek Kuruluşları ile diğer Kurum ve Kuruluşların katılımıyla oluşturduk. Bu meclisin toplum üzerinde psikolojik etkinliği vardır. Yönetimdeki yaklaşım ile samimi yaklaşım birlikte hareket etmediği müddetçe bir anlam taşımaz. Çalıştaya katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum.  Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Kent Konseyi Şehir Gönüllüleri Meclisi tarafından hayata geçirilen “Mahalle Künyesi” projesine de değinen Başkan Gürkan, mahalle sorunlarının çözümüne yönelik başlatılan bu proje ile herkesin kendi mahallesine olan sorumluluk alma enerjisi ile aidiyet bağlarının güçlenmiş olacağını söyledi.

Öğleden sonra yapılan oturumda oluşturulan odak grup toplantılarında Şehir Gönüllüleri Meclisi uhdesi oluşturulan Mahalle Künyesi projesinin Malatya’nın bütün mahallelerinde yaygınlaştırılması ve sistemsel hale getirilmesi için STK Temsilcilerinde, muhtarlardan ve diğer katılımcılardan görüş ve öneriler alındı.

Toplantıda söz alan katılımcılar Malatya Kent Konseyinin yürüttüğü Mahalle Künyesi projesinin bir Türkiye modeli olduğunu ve bunun ülke geneline yaygınlaşmasının katılımcılık kültürünün kurumsallaşmasında önemli rol model olacağını ifade ettiler.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37