Manisa'da kaldırım işgallerine zapturapt!

09 Şubat 2022 Çarşamba 11:23
Manisa'da kaldırım işgallerine zapturapt!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, Zabıta ekiplerinin Şehzadeler ilçesindeki sevgi yollarında işgaliyelere yönelik yaptığı çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Palabıyık, "Manisa'da 3-5 kişinin sesi çıkıyor diye 100 binlerin sesine kulak tıkayamayız" dedi. MANİSA (İGFA) - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, son zamanlarda kaldırım işgalleri ve sevgi yollarındaki suistimallere karşı Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarafından yürütülen çalışmaların propaganda malzemesi yapılmaya çalışıldığına dikkati çekti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, konuyla ilgili belediye meclis üyelerini bilgilendirdi.

“Bizler sesimizi çıkarmayıp, işimizi yapmaya çalıştıkça, birileri bizleri esnafımıza karşıymış gibi göstermeye çalışıyor ve bunu fırsat bilip, seslerini yükseltiyorlar" diyen Başkanvekili Palabıyık, "Kaldırım işgalleriyle ilgili sınırlamaların fazlaca aşıldığı, kadınların, engelli vatandaşlarımızın ve bebek arabalı annelerin rahatlıkla hareket edemediği yönünde çok sayıda şikayet aldık. Bu şikayetlere seyyar satıcılar da dahil. Bunun yanı sıra ambulans, itfaiye ve asayiş gibi konularda oluşabilecek olumsuzluklar kapsamında şehrimizde birçok sevgi yolunda ve önemli caddelerde itfaiyemiz bir rapor hazırladı. Bu raporda olası acil bir durumda işgaliye nedeniyle can ve mal kayıplarının oluşabileceği ortaya çıktı" diye konuştu.

Söz konusu işgallerin olası acil olaylarda 112 acil müdahale aracı ambulans, itfaiye ve polis araçlarının sokaklara girişlerini ve hareket kabiliyetini engellediğini öne süren Palabıyık, "İtfaiyemizce hazırlanan raporda söz konusu cadde ve sokaklarda bulunan işletmelere ait sabit veya seyyar tenteler, tanıtım raketleri, seyyar satıcılar ve motosikletlerle hareket imkanının fazlaca kısıtlandığı belirlendi” dedi.

Konunun siyasi malzeme yapılmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Başkanvekili Mehmet Palabıyık, “3-5 kişinin sesi gür çıkıyor diye 100 binlerin sesine kulak tıkayamayız. Bir kadın vatandaşımız, bu şehrin herhangi bir sokağında rahat yürüyemiyorsa, bir engelli kardeşimiz bu şehrin herhangi bir kaldırımında, sokağında rahat hareket edemiyorsa, bir annemiz çocuğunu taşıdığı bebek arabasıyla yola inmek zorunda kalıp hayatını tehlikeye atıyorsa, bu hepimizin ortak sorunudur. Bunun, siyasi bir malzeme yapılması kabul edilemez. Şehzadeler Belediyemizle de her zaman istişare içindeyiz. Bildiğiniz gibi daha önce Ulucami’nin üst kısmında kalan Spil yolundaki kaçak ve ruhsatsız yapıları da Şehzadeler Belediyemiz işbirliği ile kaldırıldı” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37