Gazeteciler olmasaydı

Toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan gazetecilik mesleği ile ilgili yüz kişiye "Gazetecilik nasıl bir meslektir?" şeklinde soru yöneltilse, muhtemelen yüz ayrı kişiden, yüz ayrı cevap alınacaktır.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Nisan 2024 Pazartesi 00:06
Gazeteciler olmasaydı

Toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan gazetecilik mesleği ile ilgili yüz kişiye "Gazetecilik nasıl bir meslektir?" şeklinde soru yöneltilse, muhtemelen yüz ayrı kişiden, yüz ayrı cevap alınacaktır.

Gazetecilik ve gazeteciler iyidir ile başlayan, gazetecilik iyi bir meslek değildir, bu yüzden gazeteciler ile dost olunmaz ile devam eden yüzlerce cevap sektörün nasıl anlaşıldığı ile ilgili bir kanaat oluşmasına vesile olur.

Biz de hayatının nerede ise tamamını gazetecilik mesleği üzerine bina etmiş, ederken de toplumun haber alma ihtiyacını doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyuna ulaştırmanın çabası içerisinde bulunan birisi olarak gazetecilik iyidir ve gazetecilerden dost olur kanaatinin taşındığı taraftayız.

Dün bir gazeteci kardeşimin vefat eden bir yakınını toprağa vermek için toplandığımız cami avlusunda taziye için gelen bir tanıdığımız "-Yüksel bey bu bölgede her gün çok sayıda cenaze oluyor ancak benim gördüğüm kadarı ile gazetecilerin cenazeleri daha kalabalık oluyor. Özellikle siyasetçiler, gazetecilerin cenazesine akın ediyorlar" şeklinde bir tespit yaptı.

Gazetecinin de etten kemikten insanlar olduğunu, 7/24 haber vermenin dışında onların da bir hayatının olduğu, bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin bulunduğunu çoğu zaman maalesef unutuyoruz.

Gazetecinin temel görevinin yukarıda da belirttiğimiz gibi toplumu doğru bilgilendirmek olduğunu hepimiz biliyoruz. Belli zamanlarda kendilerini iktidara yakın gören ya da şartlar ne olursa olsun tamamen muhalefetin yanında duran çok sayıda gazetecinin varlığını hepimiz biliyoruz.

Bunda bize göre bir sakınca yok elbette. Her vatandaşımız gibi gazetecilerin de bir dünya görüşü ve sempati duydukları siyasi organizasyonlar vardır. Bu tamam ancak burada da ne kadar yanlı olurlarsa olsunlar gazetecilerin halka ulaştırdıkları haberlerin yorumunu yapacak olanlar yine vatandaşlarımızdır.

Bizimle cami avlusunda konuşan dostumuz, "Gazetecileri tehlikeli insanlar olarak görüyoruz ancak kabul etmek gerekir ki gazeteciler olmasa pek çok kamu kurumu asla çalışmaz. Söz konusu kamu kurumlarında çalışan pek çok bürokrat 'aman gereği kadar çaba göstermez isem medya beni afişe eder' korkusu ile güçlerinin çok daha üzerinde görev yapıyorlar bunun için de gazeteci dostlarımıza müteşekkiriz" ilavesini de yapmadan geçemedi.

Biz de çok uzun yıllardır bu sektörün içerisinde bulunan birisi olarak iyi bir gazeteci, iyi bir köşe yazarı, iyi bir yorumcu olmaya çaba gösteriyoruz.

Ama bunlardan daha da önemlisi iyi insan, düzgün insan, dürüst insan olmanın mücadelesini vermeye çalışıyoruz.

Yaşadığımız zaman zarfında.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37