Tek gündem İYİ Parti

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan kurulduktan sonrada Türk siyasetinde dengeleri değiştiren İYİ Parti, o gün bugündür yaptıkları ile ya da yapamadıkları ile siyasetin ana gündem maddesi olmaya devam ediyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Nisan 2024 Pazar 00:37
Tek gündem İYİ Parti

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan kurulduktan sonrada Türk siyasetinde dengeleri değiştiren İYİ Parti, o gün bugündür yaptıkları ile ya da yapamadıkları ile siyasetin ana gündem maddesi olmaya devam ediyor.

İYİ Parti'nin 2018 yılında girdiği genel seçim, 2019 yılında CHP ile oluşturduğu Millet İttifakı ile ortaya çıkardığı sinerji, bir taraftan yıllar yılı aynı şekilde giden siyasetin yörüngesini başka bir noktaya doğru götürürken, bir taraftan da merkez sağın yeni adresi olarak gösteriliyordu.

2024 yılının 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan iki seçim öncesi masadan neden kalktı ve masaya neden oturdu ile başlayan süreç, o günlerde oy oranı bir anda yüzde 18’ler civarına çıkan İYİ Parti için gerileme döneminin de başlangıcı oldu.

14 Mayıs tarihinde yapılan seçimde İYİ Parti başarılı olmasa da aldığı oy gelecek günler için yine umut vericiydi. Arkasından 28 Mayıs tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de alınan başarısızlık İYİ Parti hanesine eksi olarak yazıldı.

31 Mart tarihinde yapılan yerel seçime özü başına katılan İYİ Parti'den işin doğrusu biz de yaklaşık yüzde 9-11 arasında oy, 100 ila 130 arasında belediye kazanılmasını bekliyorduk.

Ancak seçim akşamı sandıklar açıldığında oyların İYİ Parti açısından tam bir başarısızlık olduğu ortaya çıkınca, Genel Başkan Meral Akşener "Bu işin sorumlusu benim. İYİ Parti 27 Nisan tarihinde seçimli olağanüstü kongreye gidecek, ben de o kongrede aday olmayacağım" şeklinde açıklama yapınca, Türk siyaseti bir anda 27 Nisan tarihine kilitlenmiş oldu.

Kongre kararından sonra bilindiği gibi Koray Aydın-Müsavat Dervişoğlu ve Mehmet Tolga Akalın 27 Nisan tarihinde yapılacak genel kurulda genel başkan adayı olacaklarını açıkladılar.

Genel başkan adayı olan üç ismin de Ülkücü olması, yine her üç isminde uzun yıllar MHP’de siyaset yapmaları bir anda İYİ Parti merkez parti olmaktan vaz mı geçiyor sorularının daha yüksek bir ses ile ifade edilmesine başlandı.

Şu sıralar her 3 genel başkan adayı da seçimli kurultayda oy kullanacak kurultay delegelerinin önce gönüllerini, sonra da oylarını alabilmek adına hızlı bir çalışma temposu içerisine girmiş bulunuyorlar.

Biz her 3 adaya da, uzun yıllardır tanıyan ve kendileri ile birlikte çalışan birisi olarak böylesine ulvi bir göreve talip oldukları için büyük bir saygı duyuyoruz. Kurulduğu günden beri Türk siyasetinin dengelerini değiştiren ve Türkiye’de uzun zamandır uygulamaya konulan iki partili sistemi bozan  İYİ Parti'nin genel başkan adaylarının tamamı son derece saygıdeğer insanlardır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi her üç aday da nerede ise hayatlarının tamamını aynı ülkü ve idealler için harcamış ve birbirlerini çok iyi tanıyan siyasetçiler.

Bu yüzden biz 27 Nisan tarihinde yapılacak seçimli kurultaya kadar adayların birbirlerine saygıda, sevgide asla kusur etmeyeceklerini biliyoruz.

İYİ Parti'nin dışarıdan gelecek müdahalelere karşı koyması gerektiği her üç aday tarafından da seslendiriliyor. Zira geçmiş yıllarda yapılamayan MHP kongresine nasıl müdahale edildiği artık herkes tarafından biliniyor.

İYİ Parti'nin kaderini yine İYİ partililer tayin etsin.

Geçtiğimiz yıl yapılan genel seçim öncesi gerçekleştirilen il kongreleri sırasında seçilen kurultay delegelerinin de en iyi kararı vereceklerinden şüphemiz yok.

Delegelerin 27 nisan tarihinde vereceği karar işin doğrusu İYİ Parti'nin bundan sonrası içinde bir yol haritası olacaktır.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37