banner55

Asansörde mahsur kalanları kurtarma eğitimi verildi

Asansörde mahsur kalanları kurtarma eğitimi verildi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Haziran 2018 Perşembe 12:30
Asansörde mahsur kalanları kurtarma eğitimi verildi

Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan ilgili personele asansörde mahsur kalanları kurtarma eğitimi verildi.   

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, günlük yaşamda herkesin karşılaşabileceği farkı bir olayı eğitim konusu haline getirdi. Şehirleşmeyle birlikte çok katlı yapılarda ihtiyaç duyulan asansör sistemi ele alındı. Bu yapılarda, kurum ve kuruluşlarda olası asansör arızalarına karşı Büyükşehir Belediyesi personeline kurtarma eğitimi verdi. Elektrik kesintileri başta olmak üzere farklı nedenlerden dolayı arıza yapan asansörlerde kalan vatandaşlar artık eğitim alan personel tarafından kurtarılacak.   

48 PERSONEL EĞİTİM ALDI

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından verilen eğitimde asansör tipleri, asansör kabin üstüne çıkış ve kuyu dibine iniş prosedürleri ve yüklenici firma hakkında bilgiler verildi. Personele İzmit D-100 üzerinde bulunan Turgut Özel Köprüsü asansöründe de uygulamalı bilgiler sunuldu. Eğitime İtfaiye, Kültür ve Sosyal İşler, Zabıta ve Fen İşleri Dairelerinde görev yapan ilgili 48 personel katıldı. Eğitim alan personele, eğitim sertifikası verilecek. 

ASANSÖR TİPLERİNE GÖRE KURTARMA İŞLEMİ

Büyükşehir Belediyesi sivil toplum merkezinde gerçekleşen teorik eğitimin en önemli konusu, asansör tipine göre asansörde kalan kişiyi kurtarma işlemi olarak öne çıkıyor. Makine daireli, makine dairesiz ve hidrolik olmak üzere, 3 tip asansör çeşidi üzerinden personele bilgi aktarıldı. Kurtarma esnasında sırasına göre önemli 10 altın kural, başlıklar halinde anlatıldı. Eğitimde ayrıca insan sağlığı ve güvenliği kapsamında asansör kabini üzerine çıkma ve kuyu dibine inme prosedürü hakkında ayrıntılı sunum yapıldı.  

KÖPRÜ ASANSÖRÜNDE UYGULAMALI EĞİTİM

Teorik eğitim sonrasında, ilgili personelin tecrübe kazanabilmesi için İzmit D-100 köprüsü üzerinde bulunan Turgut Özal Köprüsü asansöründe uygulamalı eğitim verildi. Uygulamalı eğitimde asansör içerisinde kalanları kurtarmak için ilk olarak makine dairesinde yapılması gerekenler anlatıldı. Daha sonra ise asansör kabin kapısının nasıl açılacağı ve kabin içerisine giriş için izlenmesi gereken kurallar gösterildi.

Son Güncelleme: 28.06.2018 14:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37