banner55

Gebze İlçe Milli Eğitim'den Pelikan'a ziyaret

Gebze İlçe Milli Eğitim'den Pelikan'a ziyaret

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
30 Ekim 2018 Salı 19:17
Gebze İlçe Milli Eğitim'den Pelikan'a ziyaret
İlçe Milli Eğitim Müdürü  Şener Doğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadık Akar, Gebze şube müdürleri Celil Demirci, Şenol Pekgöz ve Mahmut Aşıkoğlu, Pelikan Eğitim Kurumları'nı ziyaret ederek okul yönetiminden bilgi aldı. 

Pelikan Eğitim Kurumları'nın tarihçesiyle söze başlayan Kurucu Müdür Gülay Körükmez şunları söyledi:

Pelikan Eğitim Kurumları’nın temeli 1998 yılında Darıca'da atıldı. 2009 yılında Gebze’de ikinci şubemizi açtık. 2012 yılında Beyaz Pelikan yayınevini kurduk.

2015 yılında etüt eğitim merkezlerinin dönüştürülmesi ile beraber özel okula dönüştük. 2015 yılında Özel Pelikan Ortaokulu’nu kurduk. 2018 yılı itibariyle kurumlarımıza Özel Pelikan İlkokulu’nu, Özel Pelikan Fen ve Anadolu Lisesi’ni dahil ettik. Hedefimiz eğitim sistemimizi tüm ülkeye yaymak. 

Körükmez,  Pelikan Eğitim Kurumları’nın tarihçesi hakkında bilgi verirken, kurum müdürleri Yusuf Kılıçarslan ve Sibel Demir Akmusluk da  eğitim sistemi hakkında bilgi verdi. 
Körükmez’in ardından konuşan Ortaokul Kampüs Müdürü Akmusluk ise şunları söyledi:


Ortaokulumuz 2015’te TEOG Gebze 1.si, 2016’da ise TEOG Gebze birincisi ve 72 öğrenci ile Kocaeli ikincisi oldu. Bu bizi gururlandırıyor. Eğitim sistemimizde  tam öğrenme programı, bireysel rehberlik, abaküs ve NLP  programlarını büyük bir hassasiyetle uygulayıp  akademik anlamda başarılı sonuçlar elde ediyoruz. 
Kulüp çalışmalarına çok önem veriyoruz. Özellikle müzik kulübümüz bu anlamda çok aktif. Yan  flütte, piyanoda, çelloda, bağlamada ve mandolinde ön plana çıkan çocuklarımızın sayısı gittikçe artıyor. 

Özellikle sahne sanatları ile çocuklarımıza  kolay bir şekilde özgüven kazandırıyoruz. Teknolojiyi her yönüyle takip eden ve kullanan bir kurumuz. Bütün sınıflarımızda akıllı tahtalar ve teknolojik donanımlar mevcut. Özellikle steam maker atölyemiz görülmeye değer. Bölgenin en donanımlı ve en büyük atölyesi okulumuzda. Anasınıfından liseye kadar tüm öğrencilerimiz steam maker kodlama ve robotik derslerini alıyor. 

Son olarak konuşan Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Kılıçarslan da şunları söyledi:

Fen ve Anadolu lisemiz bu yıl faaliyete geçti. Hedefimiz büyük. Her öğrencimizi üniversitede istedikleri bölümlere yerleştireceğiz. Öğrencilerimizle şimdiden hedefleri belirleyip kolları sıvadık. 9.sınıftan itibaren üniversiteye hazırlamaya başladık. 

Okulumuz butik ve donanımlı bir okul. Bu fırsattan her gencimiz yararlanmayı hak ediyor. Hedefine ulaşmak isteyen tüm gençlerimizi okulumuzla buluşturmak istiyoruz.

Son Güncelleme: 30.10.2018 19:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37