İngilizce bilmenizin faydaları

İngilizce dünya ülkelerinin kabul ettiği ve ülkeler arası anlaşmayı sağlayan evrensel bir dildir. İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşmanın size birçok faydası vardır.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Kasım 2018 Cuma 11:46
İngilizce bilmenizin faydaları

 


İngilizce dünya ülkelerinin
 kabul ettiği ve ülkeler arası anlaşmayı sağlayan evrensel bir dildir. İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşmanın size birçok faydası vardır. Özellikle yurtdışında çalışmak ya da oturmanız hususunda önemli artıları vardır. İngilizce biliyor olmanız yurtdışında rahatlıkla ve daha çok gelir ile çalışmanızı kolaylaştırır. Hayat standartlarının üzerinde çalışabilmeniz İngilizce biliyor olmanıza bağlıdır. İngilizceyi öğrenebileceğiniz birçok farklı kanal arasından uygun olanı seçerek kariyerinizde kendinize fayda sağlayabilirsiniz.

Her ne kadar okul dönemlerinde İngilizce bilginiz varsa da bunları bir kenara bırakıp sıfırdan İngilizce öğrenmeye çalışmalısınız. Sıfırdan alacağınız eğitimde başarı oranınız daha yüksektir. 
 kapsamında faaliyet veren İngilizce kursları da yine birebir eğitim alabileceğiniz eğitim kanallarından birisidir. Rekabetin fazlaca olması öğrencinin motivasyonunu arttıracak ve daha hızlı bir şekilde İngilizce öğrenmeye kendini adapte edecektir. İngilizce öğrenebileceğiniz kanalların doğru olmasına da özen göstermelisiniz.

Eğitmenlerin başarısı, eğitim kurumunun ülke genelinde başarısı ve eğitim şekli başarılı olabilmeniz için dikkat edilmesi gereken faktörlerin arasındadır. İngilizceyi konuşabilmeyi hayal ediyorsanız önceliğiniz İngilizceyi sindire sindire öğrenmek olmalıdır. Birden öğrenmeye çalışmak hem sizi yoracak hem de motivasyonunuzu düşürecektir. İngilizce öğrenebilmek için saatlerce çalışmanıza da gerek yoktur. Günün belli bir saatini ayırmanız yeterlidir. Defter kitap ile değiş eğleneceğiniz aktiviteler ile İngilizceyi istediğiniz seviyede öğrenebilirsiniz. İngilizce ülkemizin kanayan yarasıdır. Birçok insanın da ön yargılı davrandığı kimine gereksiz kimine külfetli gelir. 




İngilizceyi öğrenmenizin birçok farklı nedeni vardır. Kariyeriniz dışında kişisel gelişiminiz için de İngilizceyi öğrenmeniz gerekir. En basiti İngilizcenin sıklıkla geçtiği elektronik ev aletlerinin kullanım kılavuzlarıdır. Hiç bilmediğiniz bir cihazı kullanabilmeniz için mutlaka kullanım kılavuzunu okumanız gerekir. Genellikle ithal malzemeler oldukları için de kullanım kılavuzları da İngilizce içeriklidir.

Kullanım kılavuzunu çevirecek haliniz olmadığı için genellikle deneme yanılma yöntemi ile cihazı çalıştırmak durumunda kalırsınız. Yanlış bir kullanım bazı durumlarda cihazın garantisi çıkmanıza da neden olur. İşte hayatımızın her alanında karşımıza çıkan İngilizce öğrenilmesi gereken yabancı dillerin başında gelir. Ulusların anlaşmasında önemli rol oynayan İngilizce diğer dillere göre daha kolay ve akıcıdır. Öğrenme süreniz diğer dillere göre daha kısadır. Telaffuz açısından kesinlikle sizi yormaz. Aksine dilinizin kolaylıkla dönebileceği kavramlara sahiptir.

Gramer yapısı ezber gerektirmeyen mantığınız ile öğrenebileceğiniz kadar kolaydır. Pratik yapmadığınız sürece hemen unutabilirsiniz. Bu yüzden pratik yapabileceğiniz aktiviteler ile İngilizcenizi canlı tutabilirsiniz. İngilizce içerikli yazılar okuyabilir, beğendiğiniz romanları okuyup anlayabilirsiniz. Dünya ile daha içli dışlı olabilmeniz de yine İngilizce ile mümkündür.

Çok uluslu bir firmada çalışarak hedeflediğiniz statünün daha üstünde çalışabilirsiniz. Hedeflerinize %70 oranında ulaşabilmeniz İngilizce bilginize bağlıdır. Yapacağınız araştırmaların birçoğunun İngilizce içerikli olduğunu gördüğünüz zaman sayfayı Türkçeye çevirmenin anlamsız olduğunu daha iyi anlayıp İngilizce öğrenmenin gerekliliğinin bilincine varırsınız. 




İngilizceyi ileri seviyeye getirebilmeniz sizin kadar eğitim alacağınız eğitim kurumuna da bağlıdır.  birebir eğitimin yoğun yaşandığı yerler arasındadır. Zaman probleminiz yoksa bizzat giderek İngilizcenizi ileri seviyeye taşıyabilirsiniz. Ezberden çok konuşmanın yoğun olarak yapıldığı bu kursların öğrenci yaş sınırlaması da yoktur. Her yaştan bireyin rahatlıkla gidip eğitimini alabileceği eğitim noktalarıdır. 

İngilizce öğrenmeyi zorunlu hissetmediğiniz sürece daha kolay öğrenebilirsiniz. Okul dönemlerinde bu zorundalığı hissetmeniz bu dile olan ilginizin azalmasına neden olmuştur. Bu yüzden de birçok konuyu ezberleyerek işin içinden çıkmayı düşündünüz. Geçerli not almak için yaptığınız ezberler okul dönemi bittiği an rafa kalktı. İngilizce hayatımızın her alanında ihtiyacımız olan bir dildir. Son yıllarda ise öğrenilmesi zorunlu hale gelmiştir.

Kreş dönemlerinden itibaren verilen İngilizce eğitimleri üniversite yıllarında son bulmaktadır. Birçok öğrenci eğitim süresinde İngilizceyi akıcı bir halde konuşamıyor. Çünkü iş hayatı ve günlük hayatında ne derece gerekli olduğunu bilmiyor. Bunun yerine üstün körü bilgileri ile geçerli not alıp sorumluluğunu yerine getiriyor. İngilizce öğrenmek bu olmalı. Hayatınız boyunca bu dile gerekli önem verilmeli.

Rahat yaşamın kariyerinizin anahtarı İngilizce bilmeniz ile ilgilidir. Ne derece akıcı konuşursanız o derece tercih edilirsiniz. İngilizce öğreneceğiniz birçok farklı kanal vardır. İngilizce öğrenmemek için bahaneler aramak yerine öğrenmek konusunda çareler arayın. Seyahatlerinizin, günlük yaşamınızın ve kariyerinizin İngilizce ile yakından alakası olduğunu unutmayın. 


Son Güncelleme: 02.11.2018 12:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37