İSU, 7 ülkenin teknik uzmanlarına eğitim verdi

Eğitimin sonunda sertifika verildi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Ekim 2016 Çarşamba 14:53
 İSU, 7 ülkenin teknik uzmanlarına eğitim verdi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) organizasyonu ile 7 ülkeden gelen belediyecilere su ve atıksu eğitimi verdi. 
 
7 ÜLKEDEN 19 UZMAN
Başkanlığı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yaptığı TDBB tarafından Yerel Yönetimlerde Su, Atıksu ve Sulama Sistemleri Yönetimi Uzman Eğitimi programı düzenlendi. Kocaeli’nde iki gün süren eğitime Arnavutluk, Bosna Hersek, Kazakistan, KKTC, Makedonya, Kırgızistan ve Karadağ ülkelerine bağlı çeşitli belediyelerden 19 yönetici ile teknik uzman katıldı. Konuk heyete İSU Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından su, atıksu ve yeşil alanların sulama sistemleri ile yönetimi için ayrı ayrı eğitim verildi. 
 
İSU YATIRIM VE PROJELERİ ANLATILDI
Eğitim programı kapsamında İSU yöneticileri tarafından içmesuyu ve atıksu altyapısı ile arıtma tesisleri için yapılan çalışmalar ile örnek projeler anlatıldı.Yapılan atıksu kollektör hatları ve arıtma tesisleri ile atıksu arıtma oranının yüzde 99 seviyesine yükseltildiği ve içmesuyunda yaşanan kayıp ve kaçakların azaltılması için yürütülen çalışmalar ile kayıp kaçak oranın da yüzde 26 seviyesine indirildiği aktarıldı. İzmit şehir merkezinin içmesuyu kayıp kaçaklarının azaltılması için yürütülen Su Kayıplarının Azaltılması Projesi hakkında bilgi verildikten sonra saha gezisi ile proje uygulamalı anlatıldı. Ayrıca, içmesuyu ile atıksuların elektronik olarak takip ve müdahalesinin sağlandığı SCADA Merkezi’de gezdirilerek, sistem hakkında uygulamalı olarak bilgi aktarıldı. Konuk heyete, eğitimin ikinci gününde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından park ve yeşil alanların sulanması konusunda eğitim verildi.
 
EĞİTİM VERİMLİ GEÇTİ
İSU Genel Müdürlüğü’nün su ve atıksu alanında yaptığı örnek yatırım ve projelerden etkilendiklerini belirten konuk ülkelerin uzmanları, verimli geçen eğitim ile ülkelerinde içmesuyu ve atıksu alanında yaşadıkları problemlerin önüne geçmek için önemli kazanımlar elde ettiklerini belirttiler. Balkanlar ve Ortaasya ülkeleri ile yavru vatan KKTC’den gelen teknik heyet üyeleri, verdikleri eğitimden dolayı İSU Genel Müdürlüğü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.
 
Eğitimlerin sonunda konuk heyete organizasyonu düzenleyen TDBB tarafından sertifika verildi. 



Son Güncelleme: 26.10.2016 19:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37