Türk Ocakları'ndan Göktürkçe kursu

Türk Ocakları'ndan Göktürkçe kursu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Ekim 2017 Pazartesi 16:41
 Türk Ocakları'ndan Göktürkçe kursu
TÜRK Ocakları Kocaeli Şubesi, Göktürkçe Okuma ve yazma Kursu açıyor. Kursa alfabesi okuma ve yazma eğitimi verecek. Kurs lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik olacak.

Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, ocakta Göktürkçe Okuma ve Yazma Kursu açılacağını, ön kayıtların başladığını söyledi. Yücel Alpay Demir yaptığı açıklamada, "Son günlerde hepimizin büyük bir şaşkınlık ve üzüntü ile öğrendiği Göktürk alfabemizin üniformalarda arma olarak kullanımının yasaklanmasına çözüm olabilir düşüncesi ile insanımızın eskiden kullandığı dili daha iyi anlaması, kullanmamızın herhangi bir sorun teşkil etmeyeceği gibi, dilimizi ve kültürümüzü yaşatma açısından fayda sağlayacağını anlatabilmek, akademik tahsil yapan gençlerimizi Göktürk tarihi ve edebiyatı alanında bilinçlendirmek için Kocaeli Türk Ocağı'nda Göktürk alfabesi ile okuma ve yazma eğitimlerimiz başlayacaktır. 

Kursumuz; lise, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik olacaktır. Ön kayıt için sosyal medya sayfalarımızdan bize ulaşabilirler" dedi. 


Son Güncelleme: 02.10.2017 16:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37