Çiler, OSBÜK 15. genel kurul toplantısına katıldı

Çiler, OSBÜK 15. genel kurul toplantısına katıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Temmuz 2017 Perşembe 16:14
 Çiler, OSBÜK 15. genel kurul toplantısına katıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Bakanlığın üst düzey yetkililerinin katılımıyla, Organize Sanayi Bölgelerini tek çatı altında toplayan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK)’nun, TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleşen 15. Olağan Genel Kurulu’na, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve bölgemiz OSBÜK Genel Kurul temsilcileriyle OSB Başkanları katıldı. 

Toplantı, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitçi’nin açılış konuşmasıyla başlarken, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioglu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı  Ziya Altunyaldız da konuşmalarında, ülkemiz ticari hayatına kazandırılan rasyonel ve katılımcı reformlar sayesinde Türkiye'nin üretim ülkesi olma yolunda sağlam adımlarla ilerlediğinin altını çizdiler.

Sanayinin geliştirilmesi ve  üretimin desteklenmesi amacıyla  Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler tarafından da dile getirilen, emlak vergisi muafiyetiyle OSB'lerin yükünün azaltılması, organize sanayi bölgelerinde yapılacak yatırımlarda yatırım maliyetinin azaltılması amacıyla arsa tahsislerinden damga vergisi ve harçların alınmaması gibi düzenlemelerin “Üretim Reform Paketi” sayesinde ticari ve sınai hayata kazandırılmasıyla üretime odaklanan bir endüstri yapısının inşa edildiğini belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ise konuşmasında; Türk sanayisinin birincil konusunun marka değeri yaratmak olduğunu vurguladı. 

Sanayi bölgelerinin mevcut durumu ve gelecekteki seyrine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı Genel Kurul’un sonunda yeniden başkan seçilen Memiş Kütükcü ve yönetimine, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, başarı dileklerini iletti. 


Son Güncelleme: 06.07.2017 16:16
Anahtar Kelimeler:
İBB Meclisi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37