banner55

Çin Heyeti, Gebze Ticaret Odası'nı ziyaret etti

Çin Heyeti, Gebze Ticaret Odası'nı ziyaret etti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Ağustos 2017 Pazartesi 23:02
Çin Heyeti, Gebze Ticaret Odası'nı ziyaret etti

Çin’in Changzou Sanayi ve Ticaret Birliği ile  Changzou Ticaret Odası temsilcilerinden oluşan heyet, ticari işbirliklerini geliştirmek amacıyla Gebze Ticaret Odası’nı ziyaret etti. 

TÜKSİAD yetkililerin de katıldığı toplantıda, Çin ve Türkiye arasındaki dış ticaret hacmi, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve yatırım fırsatları karşılıklı olarak değerlendirilirken, heyet temsilcilerine bölgemize ait detaylı bilgi verildi.

Ülkemizin sınai ve ticari hayatına yön veren bölgemize ait verileri içeren ve Gebze Ticaret Odası faaliyetlerinin aktarıldığı sunumun izlenmesiyle başlayan toplantıda, Çinli yetkililer söz konusu bölgenin sosyal ve ekonomik hayata ilişkin istatistiklerini Oda temsilcileri ile paylaşarak, Changzou’nun tekstil, elektrik, makina ekipman gibi sektörlerde bir çok firmaya ev sahipliği yapması ile Çin’in önemli üretim ve ticaret merkezlerinden biri olduğunun altını çizdiler.

Ziyarette, Çinli yetkililerin bölgemizin geneli, ülkemizin ticari potansiyeli ve mevzuatla ilgili bilgi sahibi olmaları sağlanırken, iki Oda arasındaki ilişkinin iyi niyet temennilerinin bir adım ötesine geçerek, ticari temasların gelişmesini sağlayacak 'Kardeş Oda' protokolü ile geliştirilmesi de konu edildi.

Gebze Ticaret Odası yetkililerinin, Çin'in Changzou Sanayi ve Ticaret Birliği ile  Changzou Ticaret Odası temsilcilerinden oluşan Çinli iş adamları heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyetini bildirdikleri toplantı, günün anısına hediye takdimiyle son buldu. 


Son Güncelleme: 07.08.2017 23:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37