Emektar Makina'dan yatırımcıyı rahatlatacak büyük hamle

Emektar Makina'dan yatırımcıyı rahatlatacak büyük hamle

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Nisan 2017 Pazartesi 17:00
Emektar Makina'dan yatırımcıyı rahatlatacak büyük hamle

Doları sabitledik

60 yıllık tecrübesi ile makine sektöründe marka olan Emektar Makina, yaşanan ekonomik krize karşılık taşın altına elini koyarak, ülke ekonomisi için önemli bir duruş sergiledi. İç ekonominin canlanması ve yatırımcılara nefes olabilmek adına Emektar Makina, makine satışlarında doları 3,50 TL olarak sabitledi. 

15 Temmuz gecesi ülkemiz üzerinde, hain emellerini gerçekleştiremeyen güçlerin yeni yol olarak belirledikleri ekonomik teröre karşı, 60 yıllık makine firması Emektar Makina, örnek bir duruş sergiliyor. Doların etkisinden dolayı ticari hacmin daraldığı bugünlerde ülke içi yatırımın yavaşlamaması aynı zamanda ekonomide birazda olsa hareketlilik olması için Emektar Makina Yönetim Kurulu Başkanı Serap Demirer, Marmara Bölgesi başta olmak üzere makine sektöründe doları sabitleyerek bir ilki gerçekleştirdi. Demirer, "Bu toprakların sermayesi ve bu toprakların milleti ile büyüyen firmamıza düşen sorumluluğumu gereği, makina satışlarımızda doları 3,50’ye sabitledik" ifadelerini kullandı.  
 
YATIRIMCILARIN YÜKÜNÜ ÜZERİMİZE ALDIK
Sanayi kenti Kocaeli’nde doğan ve farklı bölgelerde başarıyı yakalayan Emektar Makine A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Serap Demirer ile makine sektörü üzerine söyleşi gerçekleştirdik. Adapazarı, Bolu, Düzce, Kocaeli, Gebze, Tuzla, Yalova bölgelerinde makine sektörünün zirvesinde yer alan Emektar Makina A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Serap Demirer,  firmasının başarı sırrını açıkladı. Demirer; "Dürüstlük, çalışkanlık ve çok çalışma başarıyı getiriyor” dedi.  

2016’nın ikinci yarım dilimindeki dolar artışına dikkat çeken Demirer, “Öncelikle şunu söylemeliyim ki, 2017 yılından çok umutluyum. İlk iki ayda dolardaki düşüş bunun ilk göstergesi oldu. Bizde sanayici olarak, yatırımcıya ve beraber yıllarca çalıştığımız kurumlara kolaylık sağlamak için doları 3,50 TL olarak sabitledik. Yatırımcıların üzerindeki yükü azalttığımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

EMEKTAR MAKİNA A.Ş VE SERAP DEMİRER’İ TANIYABİLİR MİYİZ?
Emektar Makina 1956 yılında küçük bir atölyede kurulmuş olup, imalat sektöründe otomotiv yedek parçası ve özel makine üretiminde yer almış bir firmaydı.1985 yılında imalat makinelerinin ticaretine başladı. Sektörün en eski firmalarından biri oldu. Birçok sanayi kuruluşunda danışmanlık ve önderlik yapmış ve ilham olmuş firmayken, 2 binli yılların başında bir takım değişiklikler ve farklılıklar yapılması gerektiğine karar verildi ve firmamız tamamıyla başka bir yönetim anlayışına kavuştu.

-Emektar Makina’nın faaliyet ve hizmet alanlarında neler var? Şirketiniz firmalara ne gibi kolaylıklar sağlıyor?

EMEKTAR MAKİNA’NIN HEDEFİ
Emektar Makina 3 ana gurupta faaliyet göstermekte. Birincisi talaşlı imalat makinaları, torna, freze, taşlama, matkap gurupları, testere, kompresör v.s. İkincisi sac işleme makinaları,abkant, giyotin, lazerkesim,punç,silindir bükme ,kolonbom, kaynakçözümleri, boru bükme v.s.   Üçüncüsü ise CNC tornalar, yatay bankolu CNC tornalar, CNC otomat tornalar, CNC Dik İşleme Merkezleri, Köprü Tip Dik İşleme Merkezleri, CNC Yatay İşleme Merkezleri, CNC Borverk tezgahları, Boru Bükme-Kesme-Şekil, Dişli Taşlama Tezgâhları, Takım Ölçme Tezgâhı vs  Emektar makinanın bünyesinde diğer firmalarda olmayan ürün gamları mevcuttur.Firmamızın politikasında Türkiye’deki en iyi firmaların tamamıyla çözüm ortağı olmak vardır. Sadece makine satmakla kalmayıp üretim çözümleri, imalat teknolojileri gibi konularda da danışmanlık yapmaktayız.Şirketimiz müşterimiz olan firmalara finansman bilgi desteğinden üretimden ihracata kadar tüm alanlarda destek olmaktadır. Bizi diğer firmalardan ayırt eden en önemli özellik de budur.

-Türkiye’de bir çok önemli firmanın Kocaeli ve Marmara bölgesi yetkili kurumu olarak iş ortaklıkları yapıyorsunuz. Bu ortaklıklarla ilgili neler söyleyeceksiniz?

MARKALARIN BİRLEŞTİĞİ ADRES
Emektar Makina sektörün en iyileri ile çalışmaya devam etmektedir. BURLA MAKİNA,BAYKAL MAKİNA,CNC İLERİ TEKNOLOJİ,ÇELİK MAKİNA,NUKON,BENDMAK,İMAŞ,HİDROLİKSAN, HÜRSAN, HİDROLİKSAN,ARAN MAKİNA,LUPOMAT KOMPRESÖR,RÖTESAN,LİV MAKİNA,İSTANBUL MAKİNA,,DİRİNLER PRES,BORA TAKIM TEZGAHLARI,AGMLİNE GİBİ firmaları ile beraber birçok markayı Emektar Makina bünyesinde toplamaktadır. Türkiye ve dünyada tanınan, kabul gören bu markların birleştiği tek adres Emektar Makina’dır.

-Makina sektöründe satış sonrası hizmetlerde çok önemli. Sizin firmanız ne türlü kolaylıklar sağlıyor?


Emektar Makina’yı farklı kılan bir özellik de yetişmiş uzman servis hizmetleridir. Satılan makinanın uzmanı, servis yetkilileri her zaman yardıma hazırdır. Firmamızınlokasyondaki yakınlığı diğer firmalardan üstünlüğümüzdür.
-Şirketiniz finansal yatırım danışmanlığında önemli bir çizgi yakaladı. Emektar Makina finansal yatırımda ne gibi faaliyet içerisinde yer alıyor?
YATIRIM YAPMAK İSTEYENE DESTEK
Karakter olarak güzel ve faydalı olan şeyleri paylaşmak gerektiğine inanan birisisiyim. Bu yüzden kendi firmamda tecrübe ettiğim ve başarı kaydettiğim finansal danışmanlık hizmetini geliştirerek başka işletmelerin yararına sundum. Makina almak isteyen, yatırım yapmak isteyen ancak nereden başlayacağını bilemeyen veya yeterli finansal değere sahip olmayan firmalara yardımcı olmak ve işimizde farklılık yaratmak için bu hizmeti kendi bünyemizde müşterilerimize hizmet için sunduk.Amacımız kendi işimizi yaparken nitelikli ve kaliteli hizmeti sunmak ve işimizle ilgili farklılık yaratmak.

Firmamızın KOSGEB, TÜBİTAK, KALKINMA AJANSI gibi devletle ilgili yatırım fırsatları hususunda da bilgilendirme, proje yazma gibi hizmetleri mevcuttur. Biz firmalarımızın zamanını ve hayallerinin bu işi yaptığını iddia eden simsarlar tarafından kullanılmasını istemiyoruz. Bu tür hizmetleri tamamen bedelsiz, sadece firmalarımızın bilgilenmesi için yapıyoruz.
-Makina sektörünün Türkiye piyasası ile ilgili neler söyleyeceksiniz?
YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLİYORUZ
Sektörümüz her geçen gün gelişmekte, yerli üretim makinaları her gecen yıl artmakta. Yerli üretimi sonuna kadar destekliyoruz. Onlar bizlerin gururu. Sektörün sürekli gidip gelen firmaları var.  Her 5 yılda bir batan sonra, farklı bir isimle tekrar sahaya dönenler var. Müşterilerin bu tarz firmaları seçerken çok dikkatli olması lazım.

Aldıkları makinaların zamanında gelmemesi veya iki yıl sonra karşılarında muhatap bulamama sıkıntısı yaşayabilirler. Biz yıllardır adımızı değiştirmeyerek farklı bir firma olduğumuzu gösterdiğimizi düşünüyorum. Nice krizler görmüş, nice sıkıntılar geçirmiş bir firmayız. Her zaman istikrarımız ve duruşumuzla sektörün içinde farklı ve kaliteli bir duruşumuz olduğunu ispat ettik.
–Bu konuda son derece tecrübeli bir isim olarak girişimci kadınlara ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?
HER KADINDA BİR HAZİNE GİZLİ
Girişimci kadınlara destek olunması gerektiğini inanıyorum. Her kadın içinde gizli bir hazine barındırıyor. Yeterli imkânı ve hedefi siz kadınlarımıza verin yapamayacakları hiç bir işin olmayacağına inanıyorum. Onlara rehberlik, danışmanlık yapmak tecrübeli tüm arkadaşların vazifesi olmalı. Bilmediğimiz nice hazinelerin uzanacak bir yardım eline ihtiyacı var. Biz ticaret hayatında kaç kez kafamızı duvarlara vurduk, nice hayal kırıklıkları yaşadık. Bu acıların toplamına tecrübe dediler. Biz tecrübelerimizi başka kadınlarla paylaşmak isteriz.
-EMEKTAR MAKİNA OLARAK 2017 YILI HEDEFLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIR MISINIZ?
Emektar Makina 2017 yılında bölgesel varlığını daha fazla arttıracaktır. Satışçı kadrosunu arttırarak nitelikli işlere imza atacaktır. Ürün gamını her geçen gün kuvvetlendiren firmamız yeni iş birliktelikleri ile gücüne güç katarak yoluna devam edecektir. Tek amacımız, ülkemiz için değer üretmek, faydalı olmak sanayicinin yanında olmaktır. 

 
Son Güncelleme: 10.04.2017 17:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37