Zeytinoğlu:Darbe girişiminin sanayi üretimine etkisi sert oldu

Sanayi üretimi yüzde 7 geriledi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Eylül 2016 Perşembe 13:42
Zeytinoğlu:Darbe girişiminin sanayi üretimine etkisi sert oldu
TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı sanayi üretimindeki yüzde 4,9’luk gerilemeyi değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Temmuz ayında sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 oranında ve aylık olarak yüzde 7 geriledi.

Temmuz ayında yaşanan darbe girişiminin üretime etkisi çok sert oldu. Hükümetimizin mali piyasalara olumlu müdahalesine rağmen bu azalışı yaşadık. Sanayimizin zarar görmemesi hepimizin genel arzusudur" dedi.
 
İmalat sanayindeki gerilemeye vurgu yapan Zeytinoğlu, “Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme sektörü dışında diğer sektörlerde azalış olduğunu gözlemliyoruz. Özellikle imalat sanayindeki yüzde 6,5 oranındaki gerileme dikkat çekicidir. Hükümetimizin olağan üstü ortamdayken reformları hızlı bir şekilde açıklaması çok önemliydi. Artık reformların bir an önce hayata geçmesi çok önemli. Diğer taraftan sermaye malı imalatındaki gerilemeyi yatırımlar açısından endişe verici buluyoruz" dedi.
 
Kocaeli Gümrüklerine göre, Ağustos ayında Kocaeli ihracatı yüzde 9,1 azalarak 1,19 milyar dolar ve ithalatı yüzde 11,3 azalarak 2,86 milyar dolar olarak gerçekleşti.
 
Kocaeli dış ticaret rakamlarını da değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Ağustos ayında ilimiz ihracatı baz etkisiyle yüzde 9,1 gerileyerek 1,19 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ağustos ayındaki İlimiz ihracatındaki gerileme, sezonsal olarak aylık otomotiv ihracatındaki azalıştan kaynaklanıyor. Arzumuz ilimiz ihracatının da önümüzdeki aylarda toparlanarak artışa geçmesi yönündedir. Ancak Eylül ayında bayram tatilinin uzaması sebebiyle artışın sınırlı kalabileceğini düşünüyoruz" dedi. 
Son Güncelleme: 08.09.2016 23:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37