banner55

15 yılda 230 kilometre yürüyüş yolu

15 yılda 230 kilometre yürüyüş yolu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Ocak 2019 Çarşamba 10:30
15 yılda 230 kilometre yürüyüş yolu

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılı içerisinde 47,5 Km yeni yürüyüş yolu yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin birçok noktasında yeşil alan oluştururken, bu alanlarda spor yapılabilmesi için yürüyüş yolları ve spor alanları inşa etmeyi ihmal etmiyor. Büyükşehir, 2004 yılından bugüne hayata geçirdiği 230 bin 373 metre uzunluğundaki yürüyüş yollarıyla Kocaeli halkının sağlıklı yaşamasına katkı sunuyor. İzmit’ten Ankara’ya kadar gidilebilecek uzunluktaki yürüyüş yolları ile Kocaelililer hem aileleriyle hoşça vakit geçirebiliyor hem de spor yaparak sağlıklı olma fırsatı yakalıyorlar.

OBEZİTEYE KARŞI HAREKETLİ YAŞAM

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kent halkının sağlıklı yaşamına katkı sunmayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çağımızın hastalığı obeziteye karşı hareketli yaşamı destekliyor. Büyükşehir, yürüyüş yollarıyla Kocaeli halkının sağlıklı yaşamasına katkı sunmak için 2018 yılı içerisinde de 47,5 kilometre yeni yürüyüş yolu inşa etti.

 MESİRE ALANLARINA YÜRÜYÜŞ YOLLARI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent insanını yeşille buluşturan projeleri ile vatandaşlara doğada hem piknik, gezi gibi sosyal etkinlikler hem de spor yapma imkânı sunuyor. Doğal alanları elden geçirerek mesire alanı haline getirten Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bu bölgelere yürüyüş yolları yapıyor. Bu kapsamda çalışmaların devam ettiği Dümbüldek C Tipi Mesire alanına 2 kilometre yeni yürüyüş yolu inşa edildi. Çalışmaların büyük bir kısmı tamamlanan Darıca Millet Bahçesine ise 2,5 Kilometre yürüyüş yolu yapıldı.

 
ORMANYA'YA 23 KİLOMETRE YÜRÜYÜŞ YOLU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en büyük doğal yaşam parkı Ormanya’yı kente kazandırdı. Bin 890 dönüm alana sahip, çeşit çeşit hayvanlar ve dinlence alanlarının yer aldığı Ormanya, sporseverlerin de uğrak noktası. Doğa içerisinde spor ve yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar için 23 kilometre yürüyüş yolu inşa edildi.

GEBZE'YE 20 KİLOMETRE YÜRÜYÜŞ YOLU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze Beylikbağı’ndaki 117 hektarlık mesire alanı Gebze’ye nefes aldırdı. Doğal yaşam alanları ile vatandaşları buluşturan Mesire alanı içerisinde spor tesisleri, dinlenme alanları ve çocuk oyun grupları bulunuyor. Ayrıca alana vatandaşların doğa içerisinde spor yapabilmeleri için 20 kilometre yürüyüş yolu inşa etti.
Son Güncelleme: 16.01.2019 10:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37