banner55

Anaokulunun sahibi tutuklandı!

Anaokulunun sahibi tutuklandı!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Ağustos 2017 Cuma 22:19
 Anaokulunun sahibi tutuklandı!


Çiğli’de Özel Sevgi Yumağı Anaokulu’na giden 3 yaşındaki Alperen Şahin'in ölümü ile ilgili adli ve idari soruşturmalar devam ederken, okulun İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından süresiz olarak kapatıldığı açıklandı. Okulun sahibi Yurdagül İşgören hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Konuyla ilgili konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Okulu süresiz bir şekilde kapattık. Adli soruşturmalar devam ediyor. İdari soruşturma sonucunda ciddi boyutta bir para cezası kesilecek. Henüz rakam netleşmedi. Öğrenci e- okul sistemine kayıtlı değil. Servis kayıtlı değil. Bu okul yaz okulu olduğu için Kaymakamlık oluru ile açılmış. Bizim denetimlerimiz daha önce olduğu gibi sıkı bir biçimde devam edecek" diye konuştu.

ANAOKULUNUN SAHİBİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKATRTILDI

Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'nda, 3 yaşındaki Alperen'in ölümüyle ilgili soruşturma sürdürülürken, okulun sahibi Yurdagül İşgören hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’Ndan yapılan açıklamada, 15 Ağustos'ta kreşe ait servis aracında unutulmasının ardından hastanede hayatını kaybeden Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin başsavcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında çocuğun otopsi işleminin yapıldığı, kamera kayıtları da dahil tüm delillere el koyulduğu belirtildi.

Anaokulu sahibi Yurdagül İşgören hakkında yakalama kararının çıkartıldığı bildirilirken, olaydan sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan rehber personel Dilara Kuman’ın tekrar gözaltına alınıp adliyeye sevk edildiği açıklandı.

Başsavcılık açıklamasında, "Olayda ağır ihmali bulunduğu tespit edilen servis şoförü savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Bahse konu kreşin müdürü için de gözaltı talimatı verilmiştir" denildi.

ANAOKULUNUN SAHİBİ TUTUKLANDI

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, serviste unutulan 3 yaşındaki Alperen Sakin'in havasızlıktan ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'nun sahibi Yurdagül İşgören, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yurdagül İşgören, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 18.08.2017 22:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37