Çeker: Mülakat, hak etmeyen liyakatsiz, torpillilerin işe alınmasıdır

Çeker, Darıca Farabi Hastanesi'nde temsilcileri bilgilendirdi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Ekim 2016 Pazar 23:43
 Çeker: Mülakat, hak etmeyen liyakatsiz, torpillilerin işe alınmasıdır
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca İlçe Temsilcisi, Darıca Farabi Devlet Hastanesi ve Darıca Ağız Diş Sağlığı Merkezi Temsilcisi ile toplantı yaptı. Çeker, hükümetin yapmış olduğu çalışmalar hakkında temsilcileri bilgilendirdi. 

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Darıca İlçe Temsilcisi Osman Ayas, Darıca Farabi Devlet Hastanesi Baştemsilci İdris Çakır, Temsilci Hakan Şahin,  Zafer Kurt,  Talha Yılmaz, Darıca Ağız Diş Sağlığı Merkezi Temsilcisi Mahmut Kaya, Delege Hasan Çalık, Zehra Ertunç İle birlikte İş yeri temsilci toplantısı yaptı.  Sağlık alanında yaşanan gelişmeler, Devlet memurlarının iş güvencesinin kaldırılması yönünde hükümetin yapmış olduğu çalışmalar hakkında temsilcileri bilgilendirdi. 

MEMURA İSTEDİKLERİ GİBİ DOKUNMAKTA 
VE İŞİNE BİLE SON VEREBİLMEKTEDİRLER
Çeker şunları söyledi: “Hükümet yetkilileri zaman zaman kamuoyu önünde kamu görevlileri 657 Devlet Memurları Kanuna tabi olduklarından suç işlediklerinde yasadan dolayı yargılanamıyorlar ve ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalıyorlar. Suçlu bulundukları takdirde memuriyetle ilişkilerini kesemediklerini söylüyorlar.  Bu söylenenler tamamen yalan ve hayal mahsulüdür. Memura istedikleri gibi dokunmakta ve işine bile son verebilmektedirler.”

DOKUNAMADIKLARI ÜST DÜZEY VE ORTA DERECEDEKİ  İDARECİLERDİR
Açıklamalarını sürdüren Başkan Çeker; “Dokunamadıkları üst düzey ve orta derecedeki  idarecilerdir. Bunlarda siyasi iradenin taassupları sonucu ve siyasilerin kamuda gözü kulağı ve yandaşlarının işlerini takip ettirdikleri ve siyasi iradenin koruması kollaması altında olduğu için dokunulmazlıkları vardır. Yoksa bugün olduğu gibi memurun kaderi sicil amirinin veya mülki amirlerin iki dudağı arasındadır” dedi.  

MÜLAKAT HAK ETMEYEN LİYAKATSİZ, TORPİLLİLERİN İŞE ALINMASIDIR
Şube Başkanı Çeker; “Hükümet yetkililer bunu bahane ederek devlet memurlarının iş güvencesinin kaldırılması için Çalışma Bakanlığı tarafından 21 Ekimde Bursa'da çalıştay tertipleyecekler. Çalıştay’da personel rejimi tartışılacak. İş güvencesini ortadan kaldırmak, memur ve işçi arasındaki farkı ortadan kaldırarak çalışan ibaresini getirmektir.  

Hükümet OHAL’i fırsata çevirerek kamu kurumlarına mülakat ile memur almak için çalışmalar yapılmaktadır. Bu noktada yetkililerin açıklamaları mevcuttur. Yapılan iş son derece yanlıştır. Sendika olarak İşe girişlerde mülakatın karşısındayız. Mülakat hak etmeyen liyakatsiz, torpillilerin işe alınmasıdır.  Bu tür haksızlıklara karşı hukuki mücadelemizi vereceğiz” dedi. 

 
Son Güncelleme: 17.10.2016 14:34
Anahtar Kelimeler:
YangınçorluMetruk Ev
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37