Gebze'de Zinnur Büyükgöz sevinci

Gebze'de Zinnur Büyükgöz sevinci

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Nisan 2019 Perşembe 14:24
 Gebze'de Zinnur Büyükgöz sevinci


Biz bu yazıyı
yazmaya başladığımızda 31 Mart tarihinde çok büyük bir oy farkı ile Gebze belediye başkanlığını  kazanan Zinnur  Büyükgöz  önce Gebze Adliyesi’nden başkanlık mazbatasını, sonra da Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’den Gebze belediye başkanlık mührünü almış ve başkanlık koltuğuna oturmuş olacak.

Hayatımızın son 10 yılında bize gelen cazip teklifleri değerlendirip Türkiye’nin başka bölgelerine en azından Gebze dışında bir yerleşim merkezine gitme imkanımız vardı. Ancak 1985 yılından itibaren kendimize ve ailemize yurt edindiğimiz  ve her türlü olumsuzluğuna rağmen bize heyecan veren Gebze’den vazgeçmek bir türlü mümkün olmadı.

İnsanın yaşadığı ve çok sevdiği bir yerleşim merkezinin kendisi ile birlikte hayat süren halkın o bölgede daha iyi şartlarda bir hayat sürmek gibi bir talebi var. Biz de hayatının son 35 yılını Gebze’de geçirmiş bir sade vatandaş, bir gazeteci olarak kenti yönetenlerden tek talebimiz Gebze’nin daha yaşanabilir bir yerleşim merkezi olmasıydı.

Hatırlatmakta fayda var Gebze’nin büyümeye başladığı dönem olan 1994 yılında RP Adayı Ahmet Penbegüllü belediye başkanlığını kazandı. 1999 yılında tekrar başkan seçilen Penbegüllü’nün 10 yıllık dönemi Gebze’de yeni caddelerin açıldığı, ilçede yaşayanların daha rahat yaşamaları adına İmar çalışmalarının en üst noktada yapıldığı zamanlar olarak kabul edilebilir.

Ahmet Penbegüllü 2004 yılında yapılan seçimde 3’ncü dönem aday gösterilmedi, onun yerine 10 yıldır Darıca Belediye Başkanlığı yapan İbrahim Pehlivan aday gösterildi ve kazandı.
Başkanlığı döneminde Gebze’ye olabildiğince az uğrayan ve yakın çevresine "Ben 10 yıllığına Gebze’ye tayin edildim" diyen İbrahim Pehlivan 2009 yılında yapılan seçimde tekrar aday gösterilmedi. 

İbrahim Pehlivan’ın başkanlık yaptığı 2004-2009 yılları Gebze için kayıp yıllar olarak kayda geçti. 2009-2019 yılları arasında 10 yıl Gebze Belediye Başkanlığı yapan Adnan Köşker’de zamanını kendisinden önceki belediye başkanı İbrahim Pehlivan gibi boşa geçirip, Gebze ile ilgili planlamaları hesaplayamayınca başta trafik ve tapu olmak üzere dağ gibi sorunlar yığıldı kaldı.

31 Mart tarihinde AK Parti Gebze Belediye Başkan adaylığı için Zinnur Büyükgöz’ü aday gösterdi ve pazar günü sandıklar açıldığında Gebze’nin yeni belediye başkanı Büyükgöz oldu.
Zinnur Büyükgöz şehir plancısı, bütün bölge ile birlikte Gebze’yi çok iyi biliyor. Mesleği dolayısı ile konulara hakimiyeti en üst noktada, Büyükgöz önümüzdeki günlerde belediyedeki ekibini oluşturduktan sonra hiç kimsenin etkisinde kalmadan öncelikle trafik olmak üzere, var olan sorunların üzerine gittiği taktirde Gebze’nin 15 yıldır biriken problemlerinin çözümü adına çok önemli mesafeler alabilir.

Bir kaç gün önce ortak bir dostumuz ile yaptığımız sohbette muhatabımız bize "Yüksel bey, Zinnur beyi en az benim kadar tanıdığını düşünüyorum. Senin aklında Zinnur beyin bir ekibe dahil olduğu ve Gebze ile ilgili tasarruflarda o ekibinde söz sahibi olacağını, bu durumdan da Gebze’nin zararlı çıkacağını düşünüyorsun. Ancak sen de çok kısa bir zaman içerisinde göreceksin ki Zinnur bey kendisini asla yönettirmez. Gebze adına olabilecek ne kadar güzel proje varsa sonuna kadar tamamlamaya çalışır. Kimin ne dediğine de kesinlikle bakmaz" diye konuştu.

Gebze’nin var olan 15 yıldır meseleye tam hakim olamayan İbrahim Pehlivan ve Adnan Köşker’in başkanlıkları döneminde büyüyen sorunların Zinnur Büyükgöz döneminde çözüme ulaşacağına biz de gönülden inanıyoruz. Mesleki bilgisi ve sakin kişiliği ile bilinen Büyükgöz’ün atacağı adımlar Gebze’de yaşayan herkes gibi bizi de memnuniyet içerisinde bırakacaktır.

Kocaeli’nin en büyük ilçesi olan Sabiha Gökçen’e 15 dakika, deniz yoluna, demiryoluna ve karayoluna bilemediniz 5 dakikalık mesafede bulunan, bu özellikleri dolayısı ile hepimizin göz bebeği durumunda olan Gebze’nin kaderinin değişmesi, daha doğrusu Zinnur Büyükgöz tarafından değiştirilmesi hepimizin ortak beklentisi.

Gebze’de ikamet eden ve var olan bütün sorunları birebir yaşayan bir vatandaş olarak biz de Zinnur Büyükgöz’ün bütün çalışmalarında sonuna kadar kendisine destek olacağımızı bildiriyoruz.
Gebze hepimizin.


Son Güncelleme: 04.04.2019 14:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37