Hürriyet, Gaziler Günü'nü kutladı

Her yıl 19 Eylül Gaziler Günü..

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Eylül 2016 Pazar 12:59
Hürriyet, Gaziler Günü'nü kutladı
CHP Kocaeli Milletvekili Av.Fatma Kaplan Hürriyet Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Hürriyet şunları söyledi:
Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ''Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı'' verilerek her yıl 19 Eylül, Gaziler Günü olarak ilan edilmiştir.

Ancak günümüzde muharip gazilerimizin, malul gazilerimizin sahip olduğu bazı haklardan faydalanamaması ve Kore ile Kıbrıs’ta İstiklal Madalyası verilerek Şeref Madalyası alan gazilerimizin aldıkları aylıkların sosyal güvencesi olanlar ile olmayanlar olarak ayrılması adaletsizliğe neden olmaktadır. Oysa devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmelidir.

Şeref Aylığı adından da anlaşılacağı üzere sosyal güvence ile ilişkili bir maaş olmayıp savaş meydanlarında canını ortaya koyan vatan evlatlarına verilen gazilik ödülüdür. Ancak gazilerimize verdiğimiz bu ödülü, eşitlik ilkesine bağdaşmayacak bir şekilde ikiye bölmek sosyal adaletin ortadan kalkmasına neden olacaktır. 


Öte yandan 15 Temmuz darbe kalkışmasında mücadele ederek vatan savunmasında üstün rol oynayan halkımız, askerimiz ve polisimize tanınan gazilik onuru, doğuda PKK terörü ile savaşı sırasında vücuduna isabet ettiği kurşun ya da şarapnel parçası ile yaşam mücadelesi veren vatan evlatlarına da verilmelidir.

Gazilerimiz; bizler için bütün cesareti ve maneviyatı ile mücadele etmiş, vatan söz konusu olduğunda canlarını hiçe sayarak ölümü bile göze almışlardır. Bütün bunlar göz önüne alındığında ve gazilerimizin bizler için yaptıklarını düşündüğümüzde, onlar için her şeyin en iyisini ve güzelini yapmak bizlerin en büyük görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerimle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum. Değerli ailelerine saygılarımı sunuyorum.
Saygılarımla. 



Son Güncelleme: 18.09.2016 20:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37