Kar esareti başladı, onlarca araç yolda kaldı

Kar esareti başladı, onlarca araç yolda kaldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Kasım 2016 Çarşamba 19:29
Kar esareti başladı, onlarca araç yolda kaldı
SİVAS'ta yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile Tokat karayolu ulaşıma kapandı. Onlarca yüksek tonajlı araç yolda kalırken, küçük araçlar da yoldan çıkarak kaza yaptı.

Sabah saatlerinden itibaren özellikle yüksek kesimlerde başlayan ar yağışı öğlen saatlerinde etkisini artırdı. Yoğun kar yağışının tipiye dönüştüğü Sivas-Tokat karayolu 55'inci kilometredeki Çamlıbel mevkisinde ise ulaşımda aksaklıklar yaşandı. 

Her iki yönden gelen yüksek tonajlı TIR ve benzeri araçlar, zeminde oluşan kar ve buzlanma nedeni ile ilerleyemedi. Kayarak yolun büyük bölümünü kapatan araçlara yardım içen bölgeye ekipler sevk edildi. Bazı küçük araçlar ise buzlanma nedeni ile yoldan çıkarak kaza yaptı. Bölgede karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmaları başlattı. 

Bölgede mahsur kalan araç sürücüleri, kar yağışı ve yollarda sıkıntı yaşanmasına karşın, ekiplerin çalışma yapmakta geç kaldığını, bu nedenle mağdur olduklarını dile getirdi.


ARAÇLAR GİRİŞTE BEKLETİLDİ

Çamlıbel mevkisinde kalan araçlar ve kayma nedeni ile yolun büyük bölümünün ulaşıma kapalı olması nedeni ile bu istikamete giden araçlar trafik ekipleri tarafından Yıldızeli ilçesinde bekletildi. Yalnızca kar lastiği ve zincirli araçlara kısmen izin verilirken, yüksek tonajlı araçların seyrine ise izin verilmedi. İlçe girişinde yüzlerce araçlık kuyruk oluştu. Karayolları ekiplerinin aralıksız çalıştığı bölgede, ilerlemekte zorlanan araçların çekiciler yardımı ile kurtarılacağı öğrenildi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye düştüğü bölgede, zorunlu olmadıkça bu istikamete gidilmemesi uyarısında bulunuldu. Kar yağışının akşam saatlerinde de etkisini artırabileceği uyarısı yapıldı.


İnegöl’de kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi

BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde aniden bastıran kar yağışı, ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. İnegöl ile Kütahya’nın Domaniç İlçesi arasındaki yolda kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı.

Marmara Bölgesi’nde soğuk hava, yüksek kesimlerde kar yağışı ile etkili oluyor. Uludağ’ın eteklerindeki İnegöl ve Kütahya’nın Domaniç ilçeleri arasındaki karayolunda kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar oldu. İnegöl’ün Tahtaköprü Mahallesi Mevkii’nde uygulama yapan İnegöl Jandarma Komutanlığı Trafik Timi, TIR ve kamyonların geçişine izin vermezken, otomobillere de zincir taktırtıyor. 

İnegöl- Domaniç arasındaki yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 20 santimi bulduğu karayolunda sürücüler zor anlar yaşadı. Yoğun kar yağışına önlemsiz yakalanan bazı tanker ve TIR’lar yoldan çıkarken, yolda kalan araç sürücülerinin imdadına jandarma ekipleri ve karayolları ekipleri yetişiyor.

İnegöl’den Domaniç ilçesine seyir halinde olan sürücü Recep Türken, cenaze için yola çıktığını ve yol üzerinde oluşan kar nedeniyle yola devam edemediğini söyledi. 

TIR sürücüsü İsmail Ataç ise, kar yağışına bir anda yakalandığını söyleyerek, birçok aracın yolda kaldığını ifade etti.



Uludağ’a kar ve turist birlikte geldi

TÜRKİYE’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Kar kalınlığının 10 santimetreye yükseldiği Uludağ’ın yeni sezondaki ilk ziyaretçileri Arap turistler oldu.

Marmara Bölgesi’nde lodosun ardından hava sıcaklığının düşmesiyle dün geceden itibaren Uludağ’da kar yağışı başladı. Sarıalan ve Oteller Bölgesi’nde 10 santime yükselen kar kalınlığı en çok, sezon hazırlığı yapan zirvedeki işletmecileri sevindirdi. 

Bu arada, karlı zirvenin ilk konukları da Arap turistler oldu. Arap ülkelerindeki 10 günlük tatili fırsat bilerek Bursa’ya gelen Arap turistler, Sarıalan bölgesinde kar motoruyla gezip bol bol fotoğraf çektirerek, ilk karın tadını çıkardı. 

Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye düştüğü Uludağ’da kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Hazırlıklarını sürdüren oteller ise Aralık ayından itibaren sezonu açıyor. 



Başçiftlik'te kar yağışı etkili oldu

TOKAT'ın Başçiftlik ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

Tokat'ta kent merkezinde hava sıcaklığı 2 dereceye düşerken, kentin bazı ilçelerinde ise kar yağışı etkili oldu. Başçiftlik ve Reşadiye ilçelerinin yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı görüldü. Başçiftlik'te 1600 metre yükseklikteki Ortayayla bölgesinde bulunan kayak merkezinin çevresi beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığının bölgede 5 santime ulaştığı öğrenildi.



Kayseri kent merkezine mevsimin ilk karı yağdı

KAYSERİ kent merkezine bugün öğlen saatlerinde mevsimin ilk karı yağdı.

Kasım ayı ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, iki gündür yerini soğuk ve yağışlı havaya bıraktı. Güne yağmurla uyanan Kayserililer, öğle saatlerinde kara yağışı başlayınca şaşırdı. Lapa lapa yağan kar, kent merkezinde kartpostallık görüntülere sahne oldu. Hava sıcaklığının 10 derece birden düştüğü Kayseri'de vatandaşlar, aniden bastıran kar yağışına hazırlıksız yakalandı.

Hava sıcaklığının gün içerisinde 0 (sıfır) derece civarında tahmin edildiğini belirten meteoroloji yetkilileri, gece saatlerinde sıfırın altında 6 dereceye düşeceğini bildirdi. Hava sıcaklığını perşembe günü 10, cuma günü ise 13 derece olarak tahmin ettiklerini kaydeden yetkililer, vatandaşları geceleri yine sıfırın altındaki sıcaklıklar konusunda uyardı.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te de kar yağışı sürüyor. Tekir Yaylası'ndan başlayarak zirveye doğru yerderde, Şeytanderesi, Sütdonduran ve Çobanini bölgelerinde kar yağışının daha etkili olduğu bildirildi.



 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 16.11.2016 19:32
Anahtar Kelimeler:
Securitas
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37