Karabacak'tan büyük projeler

Karabacak'tan büyük projeler

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Temmuz 2017 Perşembe 17:27
 Karabacak'tan büyük projeler


Gazetemizi ziyaret eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca’ya büyük değer katacak projelerini anlattı. Darıca’da bin dönüme yakın bir alana yatırım yapacaklarını belirten Karabacak, projede sahil ve plajların da vatandaşın kullanımına açılacağını söyledi.

Karabacak Darıca’nın 3.cü, 4.cü akciğeri olacak dediği proyeyle ilgili şunları söyledi:

Askeri Kışla’nın Büyükşehir Belediyesi, Darıca Belediyesi’ne devir işlemleri hemen hemen bitti gibi.  Bu alan toplamda bin dönüme yakın bir yer topluyor. Tamamı rekreasyon alanı olacak şekilde planlanacak. 
Sahil, deniz kısmı vatandaşın kullanımına açılacak ve belli bölgelerde de plajlar oluşturulacak. Ayrıca kamu binaları özellikle iskele meydanı diye tabir edilen askeri nizamiye giriş kapısının olduğu bölgeyle alakalı tahmini olarak yüz dönüme yakın bir alan, bir şehir parkı, kent park meydanı olacak. 
BELEDİYE VE KAMU BİNALARI
Bu alanın arka kısmına da kamu binaları, belediye hizmet binasının, Kaymakamlık binasının ve bütün birimlerin içinde olacak şekilde, vatandaş geldiğinde tapusundan, nüfusuna, milli eğitimine, müftülüğüne, kamu binalarının tamamını burada bulabilecek. Hemen yanında yeni belediye hizmet binası. Burada da belediye ile ilgili bütün birimlerin tamamı bu binanın içinde olacak. Şu an da bizim zabıtamız dışarıda. Fenişlerimiz dışarıda. Park bahçeler dışarıda.
VATANDAŞIMIZ TEK BİR ARAÇLA GELEBİLECEK
Vatandaş Darıca’nın neresinden gelirse gelsin, tek bir araçla buraya ulaşabilecek ve tek bir araçla geriye dönebilecek. İskele meydanında aynı zamanda vapur çalışacak. Sosyal tesislerin olduğu bir bölge aynı zamanda. İnsanlar geldiğinde  işini yaparken belki zaman geçirme anında orada sosyal tesislerden faydalanabilecek. Şu an sosyal tesisler hazır. Bir tanesi açıldı açılacak. Diğeri de askeri gazinonun olduğu yeri sosyal tesise çevireceğiz. 
YÜZME HAVUZU VE SOSYAL TESİSLER
Sonrasında askeri alanın içerisindeki açık yüzme havuzu sosyal tesislerinin de bakım, onarımını da yaptıktan sonra halka açık yüzme havuzu şeklinde, bir tarafta plaj, bir taraftan havuza girmek isteyenler bu tesisleri kullanabilecekler. 
Spor alanlarının genişlemesini sağlayacağız. Spor salonu, futbol sahalarının olduğu alanlar, farklı spor branşlarının yapılabileceği bir kaç alan daha ilave edeceğiz. 
LİSELER KAMPÜSÜ
En önemlisi de şu an da askeri lojmanların kullanılmadığı bölge tamamen vatandaşın yerleşimine çok yakın tepe noktada. Yaklaşık olarak 6-7-8 tane liseler kampüsü oluşturacağız. Şehir içerisindeki liseleri buraya taşıyacağız ve şehir içerisindeki bu liseleri de ilkokula dönüştürüp, küçük çocukları, anne babaların ellerinden tutup mahallesinden, servise binmeden okuluna götürebileceği ortam hazırlıyacağız. 
Ayrıca derslik sayısının bir hayli artış sağlanacağından dolayı da oradaki sınıflardaki öğrenci sayılarını da 20-25 lere indirmiş olacağız. Bu da eğitim kalitesini ciddi anlamda artıracaktır. 


DARICA’NIN 3.CÜ, 4.CÜ AKCİĞERİ 
Yine o bölge içerisinde piknik alanları, yürüyüş alanları, spor alanları, kafeler oluşturacağız.  700 dönüm arazi yeşil alan olarak değerlendirilecek,  vatandaşın nefes alacağı, dinleneceği Darıca’nın 3.cü, 4.cü akciğeri diyebileceğimiz şekilde bölge halkının hizmetine sunacağız. Burada biz hiç bir ayırım yapmıyoruz biz iç içe girmiş 4 tane ilçeyiz. Hatta buna Tuzla da dahil. Bu bölgedeki bütün vatandaşların hizmetine sunacağız.
ŞEHİRLERİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Bu hususta bize büyük katkı ve destek sunan sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Başbakanımıza, Milli Savunma Bakanımız ve şimdiki Başbakan Yardımcımız sayın Fikri Işık’a, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gerçekten çok önemli bir çalışma şekillendi, bitti. Biz de tabi bu millete hizmet eden ekip olarak, bir takımın içerisindeki kişiler olarak, böyle hizmetleri sunabilme şerefine nail olduk. Bu hususta da en başta Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı kararlar neticesinde şehirlerin çehresi değişecek. 


BALÇIK BÜYÜK BİR PROJE
Balçık’da çok büyük bir projemiz var. Yap-İşlet-Devret modelini devreye almak istiyoruz. Çünkü belediye kaynaklarını burada kullanmak istemiyoruz. Biz önce o bölgenin korunması için çevresini çitle çevirdik. Yollarını açtık. 
Yap-İşlet-Devret modeline mevzuat ta çok müsait. Orman Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokol de bu çalışmaya çok müsait. Esas olan vatandaşımızın buradan en iyi şartlarda hizmet almasıdır.
Yakında ihaleyi ilan edeceğiz. İhaleye kaç firma girer bilemiyoruz ama biz öncelikli olarak hukuksal anlamda ihaleyi hazırlayıp ilana çıkaracağız. Zaten alanı kiralık olarak vereceğiz. Orman Bakanlığı’ndan bize 29 yıllığına verildiği için, biz de aynı süre için kiraya vereceğiz. 


Son Güncelleme: 20.07.2017 17:30
Anahtar Kelimeler:
EDİRNETrafik Kazası
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37