Kastamonu Entegre daha ne kadar genişleyecek?

Yüksek yüksek tepeler

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Nisan 2016 Çarşamba 19:08
Kastamonu Entegre daha ne kadar genişleyecek?
2010 yılında Tavşanlı'ya kurulan Kastamonu Entegre, kurulduğu günden itibaren sürekli alanlarını genişletiyor. Tavşanlı Köyü sakinleri, Kastamonu Entegre'nin çevreye, doğaya ve köylerinde ki meyve ağaçlarına zarar verdiğini belirterek, bu genişlemeye birilerinin dur demesini istediler

CANIM MEYVE AĞAÇLARI
Tavşanlı Köyü'nün en önemli özelliklerinden birisidir, nefis kirazları, şeftalisi, üzüm ve ayvası. Köyün meyve ağaçları, bir çok köylününde geçim kaynağı idi. Ancak, sanayileşmenin başlaması ile birlikte Tavşanlı'da artık vatandaş, kendisinin yiyeceği kadar bile meyve ağacı yetiştiremiyor. Tavşanlı Köyü'ne kurulan depolar ve işletmeler yeşilin ve meyve ağaçlarının da azalmasını sağladı.


KÖYLÜ'NÜN İSYANI
Tavşanlı Köyü'nde yeşilin ve gıptayla bakılan meyve ağaçlarının yok olmasına katkı sunan işletmelerden birisi de Kastamonu Entegre. Kurulduğu alan ve sürekli bu alanı genişletmesinin yanı sıra Kastamonu Entegre, çevreye yaydığı atıklarla da tepkiye neden oluyor. Kastamonu Entegre'nin bulunduğu alanda, dağları, tepeleri andıran atık ve hammade yığınları gözleniyor. Köylüleri isyan ettiren bu Kastamonu Entegre'nin oluşturduğu görüntüye köylüler isyan etti.


TEPELER ÜRKÜTÜYOR
 Bir çok köy sakini, "Bir zamanlar, bizim yetiştirdiğimiz kiraz, şeftali, üzüm, ayva ve benzeri sebzeler büyük ilgi görüyordu. Bölgenin en iyi meyveleri burada yetişirdi. Ancak, son yıllarda bu görüntüden eser yok. Kastamonu Entegre bu bölgede kurulduğundan beri ağaçlarımızın kuruduğunu, meyve ağaçlarımızın eski verimliliğinde olmadığını görüyoruz. Bu fabrika etrafında yükselen toprak tepelerde kaygımızı arttırıyor. Birileri artık bu çığ gibi büyümeye dur desin" şeklinde şikayette bulunarak, yetkilileri göreve davet ettiler. 



Son Güncelleme: 27.04.2016 23:54
Anahtar Kelimeler:
EdremitAmbulans Helikopter
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37